Elárulok valamit: nincsenek gyenge pontjaik! – Sterbik Árpád

  • Telekom Veszprém
  • 2019.02.06
  • 19:00
Bravúros kapusaik, masszív védőik, kreatív, gyors támadóik vannak. Ha nem fejezzük be góllal a támadásainkat, önmagában már az is hátrányt fog jelenteni – fogalmazott a spanyol válogatott-legenda, a veszprémi „ketrec” hű őrzője a Barca Lassa elleni szombat esti (17.30) hazai BL-rangadó előtt.

Egyrészről kétség sem fér hozzá, másrészről pedig jogom sem adatik meg, hogy megkérdőjelezzem egy ekkora tekintély szavait. Azonban annyit megtehetek, hogy megsúgom, szerintem megfeledkezett valamiről: a vajdasági „bestiáról”, aki ma már a mi kötelékünkbe tartozik. Régi barát? Inkább titkos fegyver…

A BL-forduló rangadója kapcsán a vehirsport.hu megkeresésére örömmel mondott igent a Telekom Veszprém kiválósága, Sterbik Árpád, akinek mosolyán kívül a fizikai állapota is árulkodott róla, hogy még mindig „labdatépő” erő lapul a tenyereiben. Bátorkodtunk is rákérdezni, hogy sikerült – alsó hangon két méteresen és száz kilósan – megóvnia magát a „dőzsöléstől” az ünnepek alatt.

Sterbik remek fizikai állapotban várja egykori csapatát

– A helyzet az, hogy már javában karácsony előtt el kellett kezdenem odafigyelni a pocakra, hiszen miről is szólnak az ünnepek: család, barátok, ételek, italok. Hála Istennek vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy ha látogatóba mentünk, mindig terülj-terülj asztalkámmal tudtak fogadni minket. Természetesen ezt viszonoztuk is. Bár azt azért megsúgom, hogy amikor volt rá lehetőségem, nem voltam rest edzeni a szünetben sem – húzta alá Árpi, aki elárulta, hogy az új évre való tekintettel fogadalmat nem kötött, mivel úgy gondolja, hogy a változáshoz nincs szükség egy évfordulóra.

S, ha már szó esett a változásokról, van, ami nem változik: a spanyol válogatott immáron harmadik alkalommal is számíthatott „régi barátjára”. A német-dán közös rendezésű világbajnokságon ezúttal azért volt szükség a négyszeres BL-győztesre, mivel Rodrigo CorralesAitor Arinóhoz hasonlóan – megsérült, amikor is a kölni csarnokban a pályára dőltek az elektronikus reklámtáblák.

– Késő este volt már, pihentünk, lazulgattunk. Éjfél előtt nem sokkal – mondhatni szokásszerűen – egyszer csak csörrent a telefon: másnap reggel indulnod kell! Természetes volt, hogy számíthattak rám – idézte fel emlékeit Sterbik, aki a tavalyi esztendőben – szintén ágyából kiugrasztva – bravúros teljesítménnyel segítette hozzá honfitársait az Eb-győzelemhez. A hispánok ezúttal csak a negyedik helyen végeztek középdöntős csoportjukban, így a hetedik helyért játszhattak, ahol aztán Egyiptomot győzték le.

Na, de térjünk inkább a lényegre. Ahogy a szél fúj, lassacskán úgy susogják már a fák is: Veletek vagyunk! Ugyanis szombat délután (17.30) elérkezünk a várva várt küzdelemhez, a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában Sterbik egykori gárdája, a Barca Lassa látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

– Elárulok valamit: nincsenek gyenge pontjaik! Bravúros kapusaik, masszív védőik, kreatív, gyors támadóik vannak. Ha nem fejezzük be góllal a támadásainkat, önmagában már az is hátrányt fog jelenteni. A saját dolgunkra kell koncentrálnunk. Hihetetlen magas szintre kell emelnünk a játékunkat. S, ami a legfontosabb, hogy eleget kell tennünk az elvárásnak: győznünk kell! – szögezte le a kiválóság, aki hozzátette, hogy nemcsak egymásért, hanem szurkolóikért és vezetőedzőjükért is küzdeni fognak, hiszen mindannyian szívvel-lélekkel készülnek a találkozóra.

Való igaz, lehet, hogy nincsenek gyenge pontjaik, s hogy a színes keretük alapját a spanyol, illetve a francia válogatott adja. Viszont nekünk van valakink, akit úgy hívnak, hogy Sterbik Árpád.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 20
2. Telekom Veszprém 16
3. Vardar Szkopje 15
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 7
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. február 21. 11:46
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 38
2. Telekom Veszprém 28
3. Grundfos Tatabánya KC 23
4. Csurgói KK 20
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 19
6. Balatonfüredi KSE 18
7. FTC 16
8. Sport36-Komló 15
9. Dabasi KC VSE 10
10. DVTK-Eger 10
11. Ceglédi KKSE 9
12. Mezőkövesdi KC 6
13. CYEB Budakalász 6
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. február 19. 20:04
tovább »