Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zászlóshajó lett Veszprém a lányfocisták felfedezésében

2019. február 1. 15:41
Veszprém is csatlakozott az Európai Labdarúgó-szövetség nemzetközi programjához (UEFA Pilot), amely a női labdarúgás, azon belül pedig az U14-es és U15-ös korosztály fejlesztését, tehetséggondozását célozta meg – derült ki péntek délután az Erdész utcai sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Az egykori Bozsik-program mintájára az UEFA és az MLSZ közös projektre szánta el magát. UEFA Pilot néven létrehoztak egy programot, melyben egyértelmű célként tűzték ki az U14-es korosztályba lépő tehetséges lányok felfedezését, tehetséggondozását.

A pénteki sajtótájékoztatón Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. – Mindenekelőtt hatalmas megtiszteltetés, illetve óriási öröm, hogy szeretett városunk egy ilyen szép feladatot kapott a női labdarúgás berkein belül. Veszprémben a labdarúgás mindig is különleges helyet foglalt el, az utánpótlás „műhelyünk” pedig az egyik legnagyobb kincsünk – húzta alá.

Porga GyulaPorga Gyula

A tehetségek eredményes megfigyelése érdekében az országot négy régióra osztották: Budapestre, Északnyugat-Magyarországra, illetve Kelet- és Dél-Magyarországra. Ezekre a területekre két-két edző fog felügyelni, akik rendszeresen, havonta egyszer tartanak majd fejlesztő foglalkozásokat a reménységeknek. Térségünkben a veszprémi futball-legendát, Rugovics Vendelt kérték fel az edzősködésre.

A polgármester a helyi futball-legenda kijelölését jó választásnak tartja. Bízik benne, hogy ahogy a fiúk között felfedezte a tehetségeket, ugyanúgy sikerül majd neki a leányoknál is.

Markó EdinaMarkó Edina

Markó Edina, a női A-válogatott kapitánya, a Pilot Projekt magyarországi vezetője kiemelte, hogy szeretnék minél előbb felfedezni a tehetségeket, hiszen így még több idejük marad a gondozásukra, s így még nagyobb tudással rendelkezhetnek majd ezek a lányok, hogy akár a felnőtt válogatottba is bekerülhessenek.

Margret KratzMargret Kratz

Az UEFA megbízottja és a Német Labdarúgó Szövetség edzőképzésének vezetője, Margret Kratz elmondta, boldog, hogy a program részese lehet. Hozzátette, hogy nagyon meglepte a veszprémi lányok gyönyörű játéka. Markó Edina munkásságát elismerte, hangsúlyozta, hogy színvonalban nagyon közel állunk a németekhez, szerinte szervezettségben kell még fejlődnünk.

Rugovics VendelRugovics Vendel

Zárásként Rugovics Vendel mondott köszönetet, aki úgy fogalmazott, hogy ez a projekt, megkoronázása a Veszprémben eddig elvégzett közös munkának.

Tavasszal újra hazánkba látogatnak majd az európai szövetség munkatársai; zárásként pedig a négy régió válogatottjai küzdhetnek meg egymással. A torna akkori győztese a projektben szintén résztvevő Szlovákia, Szerbia és Csehország legjobbjaival mérheti össze tudását, ami egyben a korosztály első nemzetközi szereplését is jelenti majd.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. tegnap 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.