Másodszorra is túl nagy falat volt a spanyol válogatott

  • futsal
  • 2019.01.31
  • 07:14
  • MLSZ
Férfi futsalválogatottunk lejátszotta második spanyolországi felkészülési mérkőzését is a házigazdák ellen Cordóbában, ellenfelünk ezúttal 6-0-ra nyerte meg a találkozót.

Az már a két csapat keddi mérkőzésén (7-0) is látszott, hogy a spanyolok egész más szinten játsszák a futsalt, mint a hat kulcsjátékost nélkülöző, több újoncot is bevető magyar futsalválogatott, és a szerdai második meccsen sem adtak esélyt a mieinknek. Az mlsz.hu beszámolója szerint az első tíz percben jól bírtuk az óriási nyomást, működött a védekezésünk, a labdakihozataloknál pedig látszott, hogy jobban fel merjük vállalni a bátor játékot. A spanyolok azonban kihasználták egy-egy megingásunkat, a 12., majd a 13. percben is gólra váltották fölényüket, majd a szünet előtt 3-0-ra változtatták az eredményt.

A második félidőnek is az elején játszottunk jobban, a 29. percig nem kaptunk újabb gólt, igaz, szépíteni sem sikerült, még ha egy-két lehetőségünk volt is erre. A hajrát ismét jobban bírták erővel a világ legjobb csapataiban edződő hazaiak, akik újabb gólokkal tették fölényessé sikerüket, és állították be a 6-0-s végeredményt.

Fotó: MLSZ

– Eredményben csak minimálisan javultunk egy nap alatt, játékban azonban sikerült látható előrelépést elérni, a mai találkozón volt karaktere a csapatnak – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – A játékosok mentálisan erősebbek voltak, tartalmasabb meccset játszottak, mint kedden. Ugyanakkor elég volt egy-egy kihagyás, és ezeket kíméletlenül kihasználták a hazaiak, így szoros mérkőzésre nem volt esélyünk. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a két találkozó, ehhez a sebességhez a hazai bajnokságban nem lehet hozzászokni, ilyen meccseken tanulhatjuk meg, hogy milyen magas szintű koncentrációra van szükség ezen a szinten. A későbbiekben is játszunk hasonló erősségű válogatottakkal, most már tudjuk, mire számíthatunk az élcsapatok ellen, bízom benne, hogy sikerülhet valamelyest közelítenünk hozzájuk. A pályára lépő újoncok bizonyították, hogy helyük van a keretben, de természetesen nekik is sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy nemzetközi szinten megállják a helyüket.

Barátságos futsalmérkőzés:
Spanyolország-Magyarország 6-0 (3-0)
Magyarország: Varsányi Áron – Dávid Richárd, Komáromi Péter, Tatai József, Rábl János. Cserék: Siska Gergő, Miklós Tamás, Kondás Kristóf, Klacsák Bence, Boromisza Dániel, Hajmási Milán, Takács Zoltán, Alasztics Marcell, Boznánszky Gábor

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »