Egyetlen gól az előny

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.01.23
  • 22:06
A Veszprém 5-4-re legyőzte a vendég Szigetszentmiklóst a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.

Negyvennyolc órával a Haladás ellen megnyert bajnoki rangadót követően ismét hazai pályán szerepeltek a veszprémi futsalosok. Ez alkalommal a Magyar Kupában várt feladat a Madarász-csapatra, amely a szintén NB I-es Szigetszentmiklóst fogadta a negyeddöntő első felvonásán.

Vélhetően a magyar férfi kézilabda-válogatott sorsdöntő vb-mérkőzése – mely fél órával a kupameccs előtt kezdődött – is szerepet játszott abban, hogy a szokottnál kevesebben, nagyjából kétszázan látogattak ki a Március 15. utcai csarnokba.

Szervezett védekezéssel rukkolt elő a fiatal átlagéletkorú vendég gárda, a veszprémiek játékán pedig érződött az elmúlt időszak sorozatterheléséből adódó fáradtság, így nem alakultak ki nagyobb lehetőség a találkozó elején. Egészen a 6. percig, ekkor Gyurcsányi közeli kísérletét védte Klicsó.

Továbbra is remekelt a Pest megyeiek kapusa, aki Tatai és Dávid löketeit is hatástalanította. A játékrész derekánál aztán megtört a jég: Dávid szögletét követően Gyurcsányi nyolc méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A túloldalon Sztraka pörgetése elkerülte a kaput. Boromisza azonban résen volt, s a rossz ütemben kimozduló Klicsót megelőzve a hálóba lőtt (2-0). Márkus is betalálhatott volna, de a kapufát találta el. Az ellenfél játékosai közül pedig Schrancz járt a legközelebb a gólszerzéshez. Hárommal a vége előtt aztán – némileg váratlanul – szépített a Szigetszentmiklós, Varga Bence állította be ezzel a 2-1-es félidei állást.

Álomszerűen kezdődött a második játékrész a mieink számára, hiszen két perc sem telt el, amikor Gyurcsányi és Dávid is zörgette a hálót (4-1).

A 27. percben eldönthette volna a találkozó sorsát az 1. FCV. Tatai és Dávid vezethetett gyors kontrát, melynek végén utóbbi az üres kapu mellé durrantott. Meg is bosszulta magát a kihagyott a lehetőség: a bal oldalon helyezkedő Hamar gurított közelről a rövidbe (4-2).

Kettővel a vége előtt a bakonyi gólzsák, Tatai is megvillant. Ekkor úgy tűnt, izgalommentes lesz a végjáték. Az ellenfél azonban másképp gondolta. Előbb Varga szerezte meg önmaga második találatát, majd Szabó iramodott meg a jobb oldalon, s centerezett tökéletesen Schrancznak, aki egy másodperccel a vége előtt újabb gólt lőtt (5-4).

A visszavágó február 6-án rendezik. A párharc győztese bejut a február 23-24-ei négyes döntőbe, melynek helyszíne éppen Szigetszentmiklós lesz.

Futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
1. FC Veszprém–Szigetszentmiklós 5-4 (2-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Deme (Apkó, Sipos).
Veszprém: Schmidmajer – Márkus, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám. Csere: Simon (kapus), Tatai, Tar, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Vezetőedző: Madarász János.
Szigetszentmiklós: Klicsó – Schrancz, Gergály, Fülöp, Bognár B. Csere: Jáky (kapus), Pászti, Nagy R., Szabó T., Sztraka, Hamar, Varga B., Berta, Tibai. Vezetőedző: Somogyi Gábor.
Gólszerzők: Gyurcsányi (11., 21.), Boromisza (12.), Dávid (22.), Tatai (38.), ill. Varga B. (17., 38.), Hamar (30.), Schrancz (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – A mai mérkőzésen megmutattuk a kevésbé szép arcunkat is. Bebizonyosodott, hogy ha nem tanúsítunk megfelelő hozzáállást, akkor ilyen meccsek várnak ránk. Örülök, hogy ez most jött ki, a visszavágót sokkal komolyabban vesszük majd. Kilenc nap alatt ez volt a negyedik meccsünk, érezhető volt a fáradtság a fiúkon. Nyertünk, összességében nincs okunk elkeseredni.

Somogyi Gábor: – A Veszprém lényegesen esélyesebb csapatként lépett ma pályára. Örülök, hogy meg tudtuk valósítani az elképzelésinket. A védekezésre fókuszáltunk, ami többé-kevésbé sikerült is. A kontrajátékunk révén pedig tudtunk négy gólt szerezni, ami igen jó eredmény. A párharc nyitott, nagy lelkesedéssel várjuk ellenfelünket a hazai visszavágóra.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »