Karnyújtásnyira a második hely

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.01.21
  • 21:43
A veszprémiek – Tatai duplájának köszönhetően – fontos győzelmet arattak a vendég Haladás felett a futsal NB I hétfői rangadóján.

Utolsó hazai meccsét vívta az NB I alapszakaszában a veszprémi futsalcsapat, amely közvetlen riválisát, a Haladást látta vendégül hétfő este a Március 15. utcai sportcsarnokban. A játéknap rangadója arról döntött, hogy melyik alakulat kerül közelebb a második helyhez, s az azzal járó hat bónuszponthoz a rájátszás küzdelmeire.

A szombathelyiek kezdték aktívabban a találkozót, a brazil Melo rögtön az első percben helyzetbe került, de a lövése keresztben elszállt a kapu előtt. A Bencsik Rolandot és Spandler Mátyást sérülés miatt nélkülöző hazaiak átengedték a területet riválisuknak, s gyors kontrákra rendezkedtek be. Éppen így adódott lehetőség a mieink előtt a 3. percben, amikor is a jobb oldalon megiramodó Boromisza középre passzolt, ám az érkező Tatai csak spiccel találta el a játékszert, amely így elkerülte a kaput.

A folytatásban az exveszprémi Vas előtt adódott két lehetőség is, de egyikkel sem tudott élni. Különösen a második miatt bosszankodhatott. Sásdi kapus ugyanis ügyesen cselezte végig a pályát, majd lőtt kapura. A kipattanó pedig Vas elé került, aki nem találta el az üresen tátongó ketrecet.

A játékrész derekánál Tatai is betalálhatott volna, de Sásdi résen volt. Tovább záporoztak a helyzetek: Komáromi mellé lőtt, majd a túloldalon Dávid blokkolta a hatoson belül Simic löketét.

Madarász János időkérését követően Schmidmajer hárított nagy helyzetben. A másik térfélen Tatai szabadrúgását Sásdi ütötte ki az alapvonalon túlra. Az emiatt megítélt szögletet aztán Tatai kapásból, gyönyörű mozdulattal a jobb alsóba vágta (1-0).

A Haladás több lehetőséget is kidolgozott, de Schmidmajer kiválóan állta a sarat. Hárommal a szünet előtt az egykori Haladás-kiválóság, Gyurcsányi tüzelt távolról, Sásdi ismét a helyén volt. A hajrára összegyűlt a vasiak szabálytalansága, ám a büntetőt érő hatodikat már nem fújták be a sípmesterek. Igaz, enélkül is egyenlítettek a zöld mezesek: Dróth jobb oldali beadását Horváth vágta be (1-1).

A végjátékban a vezetést is megszerezhették volna a szombathelyiek. Előbb Mendes távoli bombája kerülte el a jobb felső sarkot, majd Hajmási lőtt kapufát.

A második felvonásra tovább javult az 1. FCV játéka, bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kidolgoznia. Egészen a 27. percig, amikor is Tar centerezett a kapu előterébe, a jó ütemben érkező Tatai pedig a hálóba sodorta a játékszert (2-1).

A hazaiak a folytatásban is nagy elánnal harcoltak, erőszakosan, de sportszerűen küzdöttek minden labdáért. Úgy tűnt, hogy a szombathelyiek felőrlődtek a csatában, s már nem tudták igazán nagy nyomás alá helyezni vendéglátójukat.

Öttel a lefújás előtt aztán öt a négy elleni játékra váltott Sziffer András, amivel nehéz pillanatokat okozott a Veszprémnek. Mégis Dávid lőtt gólt kis híján, a rivális a gólvonalról tisztázott. Aztán Vas előtt adódott egyenlítési esély, aki üresen állva sem találta el a labdát.

Másodpercekkel a vége előtt Dróth gyűjtötte be második sárga lapját, s egyben alakulata hatodik szabálytalanságát. Dávid végezte el a tízméterest, aki a kapufát trafálta telibe. Az óra végül lepergett, a Madarász-csapat győzött, s mérföldes lépést tett az alapszakasz második helye felé.

Szerdán (18.30) ismét hazai környezetben lép pályára a Veszprém, amely a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Szigetszentmiklóst fogadja.

Futsal NB I, 17. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 2-1 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Wittner (Tamási, Kubicsek).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Boromisza D., Bencsik Ádám. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Erdősi, Bognár P. Vezetőedző: Madarász János.
Haladás: Sásdi – Melo, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Péter, Vidák. Vezetőedző: Sziffer András.
Gólszerzők: Tatai (13., 27.), ill. Horváth P. (17.).
Piros lap: Dróth (40.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Különböző félidőket láthattunk. Az elsőben a Haladás fölénk kerekedett, akár több góllal is vezethetett volna, de megúsztuk ezeket a helyzeteket. A szünet után aztán mi játszottunk jobban. Úgy éreztem, hogy ellenfelünk belefáradt a mérkőzésbe. Igaz, az emberelőnyös játékukkal szemben voltak nehézségeink. Ez egy ki-ki meccs volt, amelyen a szerencsésebb csapat nyert.

Sziffer András: – Az első játékrészben sokkal jobban játszottunk vendéglátóinknál, több góllal is elléphettünk volna. A másodikban aztán megváltozott a játék képe: visszaálltunk, nem bizonyultunk kellően kezdeményezőnek. Amíg mi nem tudtuk gólra váltani a számtalan helyzetünket, addig a Veszprém a kevés lehetőségével is élt. Tatai klasszisa ismét döntőnek bizonyult. Gratulálok a Veszprémnek, amely taktikusan játszott. Remélem, hogy a rájátszás során sikerül visszavágnunk.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »