Megvédte bajnoki címét a megyei labdarúgó igazgatóság

  • labdarúgás
  • 2019.01.17
  • 14:17
Büntetőpárbaj után diadalmaskodott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatóságának együttese Mezőkövesden, a múlt hétvégén rendezett országos teremlabdarúgó-bajnokságon.

A múlt hétvégén rendezett két napos tornán tizenhárom megye igazgatósága mérhette össze tudását a teremlabdarúgás színterén. A Sikos László vezette veszprémi gárda annak tudatában lépett a mezőkövesdi csarnok parkettjére, hogy ha nyer, nemcsak elhódítja, hanem meg is védi a győztesnek járó dicső trófeát. Ugyanis a tavalyi esztendőben, Hódmezővásárhelyen már sikerült diadalmaskodniuk.

A kupa csoportmérkőzésekkel vette kezdetét, melyeken Schmidmajer Árpád, a veszprémi brigád hálóőre a rutinnak – mintsem a szerencsének – köszönhetően hősiesen óvta ketrecét a találatoktól. Neki is hála, Zala és Tolna megye összevont alakulatát 2-0-ra, a szabolcsiakat 3-0-ra büntették, a Heves megyeikkel pedig 0-0-s döntetlent játszottak megyénk képviselői.

A címvédő alakulat - Fotó: Facebook

Az elődöntőben a Győr-Moson-Sopron megyeiekkel találták szemben magukat a veszprémiek, akik ellen egy öngólnak „köszönhetően” hátrányba kerültek, de az állást megfordítva magabiztosan kvalifikálták magukat a fináléba.

A döntőben mondhatni megismételte magát a történelem, ugyanis megyénk ellenfele a Heves megyei alakulat volt, s találat – a csoportmérkőzéshez hasonlóan – megint csak nem született: a lefújást követően ismét 0-0 állt az eredményjelzőn. Tehát következett a szétlövés: Finta és Schmidmajer higgadtan értékesített büntetőjével, s utóbbi hibátlan hárítási mérlegével végül megtörtént a Veszprém megyei címvédés.

Hogy is tartja a mondás? Végy egy jó kapust!


A címvédő gárda tagjai: Schmidmajer Árpád, Babos Tibor, Császár László, Finta Péter, dr. Kovácsfi László, dr. Raffai Róbert, dr. Szilágyi István, Lovasi István, Szentkirályi-Tóth Kornél, Szepesi Mihály

Csapatvezető: Sikos László

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »