Megvédte bajnoki címét a megyei labdarúgó igazgatóság

  • labdarúgás
  • 2019.01.17
  • 14:17
Büntetőpárbaj után diadalmaskodott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatóságának együttese Mezőkövesden, a múlt hétvégén rendezett országos teremlabdarúgó-bajnokságon.

A múlt hétvégén rendezett két napos tornán tizenhárom megye igazgatósága mérhette össze tudását a teremlabdarúgás színterén. A Sikos László vezette veszprémi gárda annak tudatában lépett a mezőkövesdi csarnok parkettjére, hogy ha nyer, nemcsak elhódítja, hanem meg is védi a győztesnek járó dicső trófeát. Ugyanis a tavalyi esztendőben, Hódmezővásárhelyen már sikerült diadalmaskodniuk.

A kupa csoportmérkőzésekkel vette kezdetét, melyeken Schmidmajer Árpád, a veszprémi brigád hálóőre a rutinnak – mintsem a szerencsének – köszönhetően hősiesen óvta ketrecét a találatoktól. Neki is hála, Zala és Tolna megye összevont alakulatát 2-0-ra, a szabolcsiakat 3-0-ra büntették, a Heves megyeikkel pedig 0-0-s döntetlent játszottak megyénk képviselői.

A címvédő alakulat - Fotó: Facebook

Az elődöntőben a Győr-Moson-Sopron megyeiekkel találták szemben magukat a veszprémiek, akik ellen egy öngólnak „köszönhetően” hátrányba kerültek, de az állást megfordítva magabiztosan kvalifikálták magukat a fináléba.

A döntőben mondhatni megismételte magát a történelem, ugyanis megyénk ellenfele a Heves megyei alakulat volt, s találat – a csoportmérkőzéshez hasonlóan – megint csak nem született: a lefújást követően ismét 0-0 állt az eredményjelzőn. Tehát következett a szétlövés: Finta és Schmidmajer higgadtan értékesített büntetőjével, s utóbbi hibátlan hárítási mérlegével végül megtörtént a Veszprém megyei címvédés.

Hogy is tartja a mondás? Végy egy jó kapust!


A címvédő gárda tagjai: Schmidmajer Árpád, Babos Tibor, Császár László, Finta Péter, dr. Kovácsfi László, dr. Raffai Róbert, dr. Szilágyi István, Lovasi István, Szentkirályi-Tóth Kornél, Szepesi Mihály

Csapatvezető: Sikos László

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 62
2. Balatonfüredi FC 61
3. Úrkút SK 53
4. Tihanyi FC 49
5. Ajka Kristály SE 39
6. Balatonalmádi SE 39
7. Magyarpolány SE 29
8. Gyulafirátót SE 29
9. Sümeg VSE 28
10. Devecser SE 24
11. Tiac VSE 23
12. Fűzfői AK 23
13. Várpalotai BSK 23
14. Csetény SE 19
15. Herend 18
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. április 22. 19:51
tovább »