Minden szuri után jut majd egy plüssállat

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.01.16
  • 14:00
Ezernél is több plüssjátékkal, illetve jelentős pénzadománnyal is támogatta a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumát az 1. Futsal Club Veszprém, karöltve több helyi civil szervezettel.

Amikor még egész picik voltunk, sokszor egy puszi is elég volt ahhoz, hogy szebbé varázsolják számunkra a világot. De mi tagadás, néha nekünk is szükségünk volt egy csöppnyi orvosságra.

Legyünk őszinték egymáshoz. „Nézett már gyerekszembe? Pár éves apróság szemébe. De nem úgy felszínesen, ahogy mi, felnőttek szoktunk. Kíváncsian. Mélyen. Édenkerti tekintet az. Zavartalan, békés.” Müller Péter szavai tökéletesen mutatnak rá világunk csodájára: a gyermekre, kinek lelke valósággal ragyog a tisztaságtól. De sajnos az egészségről ez nem mindig állítható... A királynék városának szervezetei azonban már nem egyszer bizonyították, hogy egy nemes cél érdekében szeretettel tudnak összefogni.

Rajki Tamás

Nem történt ez másképp a közelmúltban sem: a beteg pici gyerekek gyógyulásáért több helyi civil szervezet – a Fidelitas, a Lélektér Alapítvány, a Polgári Kör, az Új Nemzedék, és a Vediök – adománygyűjtő akciót hirdetett a karácsonyi vásárban. Ehhez az önzetlen, szeretetteljes indíttatáshoz csatlakozott a múlt heti, Berettyóújfalu elleni rangadó előtt megtartott „Hozz magaddal egy plüssállatot” akcióval városunk élvonalbeli futsalcsapata, az 1. Futsal Club Veszprém is.

Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán kedd koradélután tartott adományátadó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy hálával tartoznak szeretett szurkolóiknak, ugyanis a felhívás hatalmas sikerrel zárult: elmondása szerint több ezer plüssállat landolt a legutóbbi bajnoki mérkőzés kezdete előtt a Március 15. utcai sportcsarnok parkettáján.

Az összefogás

Az ügyvezető emellett hozzátette, óriási büszkeséggel csatlakoztak a kezdeményezéshez, sőt, a plüssökön kívül 250 ezer forinttal is támogatják a Bébi­mentő Alapítványon keresztül a gyermekosztályt.

Az adományokat a szervezetek képviseletében jelenlévő személyek közösen adták át dr. Szabó Évanak, a Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum vezető főorvosának.

Dr. Szabó Éva

A doktornő mindenekelőtt köszönetet mondott a kezdeményezésért, az adományokért, illetve az önzetlenségért. Hangsúlyozta, hogy a plüssök szintén hatalmas segítséget jelentenek nekik, ugyanis mosolyt csalnak a beteg gyermekek arcára.

– Higgyék el, egy fájó szuri után nagy öröm egy könnyeivel dacoló gyermeknek egy plüssállat. Természetesen, ha egy csöppség nagyon megkedveli valamelyik állatkát, szeretetettel neki adjuk – árulta el a főorvosnő, majd hozzátette, hogy a pénzadományért is mérhetetlenül hálásak: egy olyan automata vérnyomásmérő készülék vásárlását tervezik belőle, mellyel a jövőben lehetőségük nyílik majd a legkisebbeket is megvizsgálni.

Mit is nevezhetünk örömnek? Lehetetlen tökéletes választ adni. Ami biztos: egy beteg kisgyermek mosolyánál, nehezebb lenne pontosabban definiálni a választ.


Videó: