Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Tóthné Stupián Anikó: sikeres évet zártunk

2019. január 8. 11:12 // Forrás: SVSE
Hiszem, hogy az elmúlt év történelmi jelentőséggel bírt Veszprém atlétikaéletében, sőt, azt gondolom, hogy a történetünk megyénk határain is bőven túlmutat – emlékezett vissza az óév tapasztalataira Tóthné Stupián Anikó, a Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) elnöke, edzője.

– Ha azt kérnék tőlem, hogy foglaljam össze a mögöttünk álló esztendő tapasztalatait, a válaszom mindösszesen három szóból állna: összefogás, kitartás, eredmények – kezdte a beszélgetést portálunkkal a veszprémi atlétika meghatározó alakja, Tóthné Stupián Anikó.

– Lehetetlen meghatódottság nélkül beszélnem arról, hogy mi is történt velünk az elmúlt esztendőben: a teljes összeomlásból, hatalmas összefogással és kitartással felemelkedtünk, s közben egy stabil alapot is sikerült kiépítenünk. Összességében egy abszolút sikeres évet tudhatunk magunk mögött! – húzta alá a szaktekintély.

Anikó nem győzte hangsúlyozni, hogy a siker Veszprém város támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Hozzátette, hogy ugyanilyen erőt jelent számukra a szülők és versenyzőik segítő munkája, bizalma is.

– A 2018-as idényben tizenhárom versenyzőnk ölthette magára a nemzeti válogatott színeit, emellett huszonhét alkalommal nemzetközi megmérettetéseken is szerepeltünk. Ezen szép eredmények mellett az országos bajnokságok során ötvennégy érmet osztottak ki részünkre, ebből tizenkilenc alkalommal pedig aranyérmet vehettünk át – árulta el büszkén Tóthné.

Fotó: SVSE Fotó: SVSE

Azt is megtudhattuk, hogy az SVSE az óévben a kecskeméti országos mezei bajnokságon a munka vándordíját is elnyerte, amely elismerést minden évben az ország legeredményesebb egyesülete kapja. Hozzátette, hogy egyesületük óriási bravúrral – egyetlen veszprémiként – kvalifikálta magát a csapatbajnokság országos döntőjébe is.

– Egyesületünkben öt diplomás edző a hét minden napján több csoportban is tart edzéseket, ezáltal mindenki számára a legmegfelelőbb képzést tudjuk biztosítani. Több veszprémi és vidéki iskolával is együttműködési megállapodást kötöttünk, melyek számát a továbbiakban is szeretnénk majd bővíteni – árulta el.

Tóthné Stupián Anikó elmondta, igazán várakozással tekintenek az új versenyévadra: több felnőtt és korosztályos világversenyre is készülnek. A fedett pályás Európa-bajnokságra két versenyzőjük is hivatott, emellett az Universiádén, az EYOF–on, a junior és U23-as Európa-bajnokságon is bizonyíthatnak majd. Hozzátette, hogy válogatott atlétáik száma 2019-ben várhatóan eléri a majd a tizenöt főt.

– A naptári év fő célkitűzése – az eredményesség mellett – a biztonságos, nyugodt munkához szükséges feltételek megteremtése, illetve a sportolni, mozogni vágyó emberek számára lehetőségek, programok biztosítása – húzta alá zárásként.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.