Csúcsrangadóval kezdenek a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.01.05
  • 14:57
A hazai környezetben hibátlan, az utolsó hét bajnokiját egyaránt megnyerő Veszprém a veretlenül éllovas Berettyóújfalut fogadja hétfőn (18.30) a futsal NB I-ben.

Rögtön egy vérbeli rangadóval kezdi a 2019-es évet az 1. Futsal Club Veszprém, amely a listavezető, eddigi tizennégy meccséből tizenkettőt megnyerő és két döntetlent elérő Berettyóújfalut fogadja hétfőn (18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A bakonyiak tizenhárom találkozón vannak túl, ezeken tizenegyszer nyertek és csak kétszer kaptak ki. Legutóbb október közepén, éppen a Berettyóújfalu vendégeként maradtak aluk. Azóta hét bajnokit nyertek zsinórban, ami rekord a veszprémi klub életében: sosem volt még ilyen hosszú győzelmi szériája a gárdának az élvonalban.

Ezúttal is nagy csata vár Tatai Józsefékre

– Igaz futsalcsemegére, kiváló mérkőzésre és természetesen győzelemre számítok – összegezte várakozásait Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére. – Masszív és mégis sok gólt szerző rivális a Berettyó. Csapatként is nagyon erősek, s három olyan játékosuk is van, aki képes az extra teljesítményre. Spanyol edzőjük irányításával a négy-nullás forgásokat erőltetik, folyamatosan az üres területek megjátszására törekednek. Mindezt kiválóan művelik, ezért mentálisan és fizikálisan is nehéz követni a játékukat – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

A mieink egyébként a harmadik helyről várják a csatát, a tizenöt mérkőzésnél járó Dunaferr egy ponttal előttük jár. A pontvadászat jelenlegi állása tehát nem mutat teljesen valós képet, hiszen a mezőny tagjai – a különböző időpontáthelyezések miatt – eltérő számú mérkőzésen vannak túl. Ez esetben a vesztett pontok számát érdemes vizsgálni. E tekintetben pedig a Veszprém lesz a legjobb, amennyiben megőrzi hibátlan hazai mérlegét, s legyőzi a Berettyót.

– Korai még számolgatni. Minket elsősorban az motivál, hogy egy jó meccset játsszunk, kiszolgáljuk a közönségünket, s bebizonyítsuk, hogy komoly reményeink lehetnek az idény során. Nagyon alaposan felkészültünk az éllovas játékából, megkerestük a gyengepontjaikat. Remélem, hogy ki tudjuk használni ezeket, s mi leszünk az a gárda, amely elveszi a veretlenségüket. Bízom a csapatom tudásában. Nem jött jókor az év végi szünet, hiszen nagyon elkaptuk a fonalat. Remélem azonban, hogy kitart a lendületünk, s ugyanazt az alakulatot láthatják a szurkolóink, amely az utóbbi időben megörvendeztette őket.

Plüssállatokkal segítheti a beteg gyerekek gyógyulását

A futsalklub ismét adománygyűjtésbe kezd a beteg gyerekek gyógyulásáért. Ennek keretén belül arra kéri szurkolóit, hogy a hétfői találkozóra hozzanak magukkal egy plüssállatot, s azt a mérkőzés kezdete előtt dobják be a pályára. Az egyesület ezen felül további összeggel kívánja támogatni a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »