Focival intettek búcsút az óévnek

  • labdarúgás
  • 2019.01.02
  • 11:19
A Cinborák gárdájának győzelmével zárult az immár tizenkettedik alkalommal életre hívott Szilveszter-kupa, melynek lelkiismeretes szervezői ezúttal a Március 15. utcai sportcsarnokban biztosítottak helyszínt az összecsapásokra.

December 29-30-án felkapcsolódtak a Március 15. utcai sportcsarnok reflektorai. Tizenkettedik alkalommal rendezték meg ugyanis az immár hagyományos évbúcsúztató teremlabdarúgó-kupát, amely – Zirc és Alsóörs után – először lelt otthonra Veszprémben.

A jó hangulat megkérdőjelezhetetlen volt

– Az együttesek színvonalas, néhol férfiasan kemény, helyenként parázs hangulatú, de mindvégig sportszerű küzdelmet folytattak a helyezésekért – árulta el portálunknak Schmidmajer Árpád főszervező, aki feleségével és fiával lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel tett azért, hogy az általa életre hívott torna színvonala véletlenül se csorbuljon. S nem is csorbult. A résztvevők egyöntetű véleménye szerint ez a viadal volt az eddigi legszínvonalasabb. S már most többen is jelezték, hogy a jövőben ismét szeretnének részt venni rajta.

Huszonhét gárda, hat csoport és természetesen temérdeknyi izgalom várta a több száz kilátogató szurkolót. A kupa színvonalát tovább növelte, hogy több egykori és jelenlegi élvonalbeli futballista, légiós, korosztályos nagypályás és futsal-válogatott játékos is részt vett rajta.

Piri József játékvezető-legenda a piros lapot is előhúzta

A legjobb nyolc mezőnyét végül az Autóátírás VLS, a Cell Vill, a Cinborák, a GoodFriends, a Játék csatárok nélkül, a Mágusok, a PD Truck valamint a Sasi Benz együttese alkotta. Már a negyeddöntők is bőségesen tartogattak izgalmakat: a Cinborák 1-1-es – végletekig kiélezett – meccse után hetesekkel búcsúztatta a Mágusok alakulatát, míg a PD Truck papírforma szerint „gázolt át” a Játék csatárok nélkül gárdáján (3-0). Az Autóátírás VLS jobb kapusteljesítményének köszönhetően nyert a Good Friends ellen (3-0), a Cell Vill pedig önfeledten, görcs nélkül búcsúztatta az esélyesebbnek vélt Sasi Benzet (2-0).

Az elődöntőben a Cinborák ismét óriási küzdelemben, újabb büntető párbajt követően, cserejátékosok nélkül (!) fektette két vállra az Autóátírás VLS-t. A másik, jóval könnyebb ágon a PD Truck 4-0-ra ütötte ki a szerényebb képességű Cell Villt, ezzel egyben kvalifikálva magát a fináléba is.

A bronzmeccsen az Autóátírás VLS szintén négyet akasztott a hősiesen küzdő Cell Vill csapatának. A fináléban pedig a Cinborák 2-0-ra nyertek a városi kispályás mezőny uralkodó csapata, a PD Truck ellen.

– A pályán Cinborák, az életben cimborák vagyunk. Ez a kupagyőzelem a szív diadala volt! – fogalmazott portálunknak Hegedüs Ábel csapatvezető, aki sérülése miatt ezúttal csak lélekben segíthette győzelemhez fiatal, de rutinos társait.

A szervező család arra is ügyelt, hogy senki se térjen haza üres kézzel: általuk és támogatóik jóvoltából a különdíjasok és az első négy helyezett csapat mellett egészen a tizenhatodik helyig ajándékokkal honorálták a résztvevők lelkesedését.


Külündíjasok

Gólkirály: Kun Bertalan (Cinborák)
Legjobb kapus: Győrfi Erik (Cinborák)
Legjobb játékos: Boromisza Gábor (PD Truck)
Legjobb utánpótlás korú (U21) játékos: Gálfi Norbert (Autóátírás VLS)
Legjobb szenior korú (35 év feletti) játékos: Szalai Zsolt (Cell-Vill)

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »