Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Gulyás Péter: a töretlen munka meghozza gyümölcsét!

2018. december 29. 15:00
Mi nem a másodosztályba neveljük a gyerekeinket, de meg kell szerezniük a kellő tapasztalatot. Ha pedig sikerrel járnak, tárt karokkal várja majd őket az élvonal – fogalmazott Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai vezetője az U21-es csapat őszi teljesítménye kapcsán.

Gulyás István, a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője még mielőtt szeptemberben eldördült volna a bajnokság kezdetét jelző sípszó a kézilabda-másodosztályban, úgy nyilatkozott, hogy nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis egy teljesen új gárdát kellett építeniük.

– Azt gondolom, hogy már beszélhetünk csapatról. Ugyanis elkezdett összeforrni a brigádunk. Igaz, voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyeink, de az utóbbi időben abszolút felfelé ívelt a teljesítményünk – kezdte a beszélgetést portálunkkal Gulyás Péter veszprémi kézilabda-legenda, a Telekom U21 másodedzője, az utánpótlásvonal szakmai vezetője.

Igaz, nem indult zökkenőmentesen a „kis építőknek” a 2018/19-es „kaland”, ugyanis az első négy fordulót követően nemhogy diadalmaskodni, még pontot szerezni sem sikerült nekik. Ekkor azonban fordult a kocka, méghozzá a legjobbkor, ugyanis az ötödik körben pont a nagy rivális Veszprémi KKFT-t fektette két vállra a Gulyás-duó legénysége. Az együttes ezzel a diadallal el is indult az alagút kijárata felé: öt győzelemmel és hat vereséggel a tabella hetedik helyén zárta a naptári évet.

– A bajnokság elején szükségünk volt négy-öt fordulóra, hogy összeforrjon a rendszerünk, s a fiúk felvegyék azt a ritmust, amit az adott bajnokság megkíván tőlük. Gondolok itt a közegre, a fizikumra. El kell hinniük a játékosoknak, hogy hiába fiatalok, ott van a helyük abban a bajnokságban. Természetesen a töretlen munka idővel meghozza majd a gyümölcsét – tette hozzá az egykori kiváló jobbszélső, aki Gulyás István sportigazgatói távollétében egyedül irányítja a „kis Telekomot”.

A sikeresség kulcsa: a töretlen munka – Gulyás Péter (Archív fotó)A sikeresség kulcsa: a töretlen munka – Gulyás Péter (Archív fotó)

A tavaszi folytatással kapcsolatban a KEK-győztes elárulta, a céljaik közé tartozik odaérni a dobogóra. – Azt gondolom, hogy ha sérülés nem sújt bennünket, akkor a dobogó környékén kell számolni velünk, mert komoly, igazi „nagybetűs” csapat leszünk. Én azt szeretném, ha a győri és váci társaság „megizzasztásán” kívül mindenkit két vállra tudnánk fektetni. Nem biztos, hogy sikerül, de ezért küzdünk, edzünk, ez a célunk! – szögezte le Gulyás, aki hozzátette, hogy játékost igazolni jelen pillanatban nem szeretnének.

Gulyás Péter portálunknak azt is elárulta, hogy szeretné feltüzelni a játékosait, ugyanis a róla elnevezett – legjobb feltörekvő játékosnak járó – díjra, egyelőre még nem látja a potenciális jelöltet. Viszont az egyesület hitvallása, miszerint az akadémiai rendszer segítségével veszprémi fiatalokat is beépíthetnek a felnőtt csapatba, jó úton halad: szinte minden bajnoki mérkőzésen lehetőséget kap valaki a „fiókcsapatból”, hogy az élvonalban is bizonyíthasson.

– Mi ezért dolgozunk, de megmondom őszintén, néha marad tüske bennünk. Ugyanis hiába lehetnek ott a felnőtt alakulatban a fiataljaink, ha nem játszhatnak annyit, amennyire rászolgáltak, vagy éppen amennyit mi szeretnénk. De ilyen az élet. Lássuk be, egy olyan hagyományokkal rendelkező klubnak a meccskeretébe, mint a Telekom Veszprém, nem egyszerű történet bekerülni. Ha leülhetsz a kispadra, már azt is sikerként kell elkönyvelned.

– Ami viszont fontos, hogy mi nem a másodosztályba neveljük a gyerekeinket! Ha itt egyelőre nem jártak sikerrel, akkor menjenek ki külföldre, tanuljanak, érezzenek rá, hogy mi is lakozik bennük, s lépjenek ki a komfortzónájukból. S ha majd megszerzik kellő a tapasztalatot, biztos vagyok benne, hogy a Telekom tárt karokkal fogja visszavárni őket! – mondta Gulyás Péter, aki hozzátette, hogy David Davisnak hálával tartoznak, ugyanis a hispán mester mellettük áll jóban-rosszban is, megadja a lehetőséget a fiataljaiknak.

Simon Dani
vehirsport.hu
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.