Gulyás Péter: a töretlen munka meghozza gyümölcsét!

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.12.29
  • 15:00
Mi nem a másodosztályba neveljük a gyerekeinket, de meg kell szerezniük a kellő tapasztalatot. Ha pedig sikerrel járnak, tárt karokkal várja majd őket az élvonal – fogalmazott Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai vezetője az U21-es csapat őszi teljesítménye kapcsán.

Gulyás István, a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője még mielőtt szeptemberben eldördült volna a bajnokság kezdetét jelző sípszó a kézilabda-másodosztályban, úgy nyilatkozott, hogy nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis egy teljesen új gárdát kellett építeniük.

– Azt gondolom, hogy már beszélhetünk csapatról. Ugyanis elkezdett összeforrni a brigádunk. Igaz, voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyeink, de az utóbbi időben abszolút felfelé ívelt a teljesítményünk – kezdte a beszélgetést portálunkkal Gulyás Péter veszprémi kézilabda-legenda, a Telekom U21 másodedzője, az utánpótlásvonal szakmai vezetője.

Igaz, nem indult zökkenőmentesen a „kis építőknek” a 2018/19-es „kaland”, ugyanis az első négy fordulót követően nemhogy diadalmaskodni, még pontot szerezni sem sikerült nekik. Ekkor azonban fordult a kocka, méghozzá a legjobbkor, ugyanis az ötödik körben pont a nagy rivális Veszprémi KKFT-t fektette két vállra a Gulyás-duó legénysége. Az együttes ezzel a diadallal el is indult az alagút kijárata felé: öt győzelemmel és hat vereséggel a tabella hetedik helyén zárta a naptári évet.

– A bajnokság elején szükségünk volt négy-öt fordulóra, hogy összeforrjon a rendszerünk, s a fiúk felvegyék azt a ritmust, amit az adott bajnokság megkíván tőlük. Gondolok itt a közegre, a fizikumra. El kell hinniük a játékosoknak, hogy hiába fiatalok, ott van a helyük abban a bajnokságban. Természetesen a töretlen munka idővel meghozza majd a gyümölcsét – tette hozzá az egykori kiváló jobbszélső, aki Gulyás István sportigazgatói távollétében egyedül irányítja a „kis Telekomot”.

A sikeresség kulcsa: a töretlen munka – Gulyás Péter (Archív fotó)

A tavaszi folytatással kapcsolatban a KEK-győztes elárulta, a céljaik közé tartozik odaérni a dobogóra. – Azt gondolom, hogy ha sérülés nem sújt bennünket, akkor a dobogó környékén kell számolni velünk, mert komoly, igazi „nagybetűs” csapat leszünk. Én azt szeretném, ha a győri és váci társaság „megizzasztásán” kívül mindenkit két vállra tudnánk fektetni. Nem biztos, hogy sikerül, de ezért küzdünk, edzünk, ez a célunk! – szögezte le Gulyás, aki hozzátette, hogy játékost igazolni jelen pillanatban nem szeretnének.

Gulyás Péter portálunknak azt is elárulta, hogy szeretné feltüzelni a játékosait, ugyanis a róla elnevezett – legjobb feltörekvő játékosnak járó – díjra, egyelőre még nem látja a potenciális jelöltet. Viszont az egyesület hitvallása, miszerint az akadémiai rendszer segítségével veszprémi fiatalokat is beépíthetnek a felnőtt csapatba, jó úton halad: szinte minden bajnoki mérkőzésen lehetőséget kap valaki a „fiókcsapatból”, hogy az élvonalban is bizonyíthasson.

– Mi ezért dolgozunk, de megmondom őszintén, néha marad tüske bennünk. Ugyanis hiába lehetnek ott a felnőtt alakulatban a fiataljaink, ha nem játszhatnak annyit, amennyire rászolgáltak, vagy éppen amennyit mi szeretnénk. De ilyen az élet. Lássuk be, egy olyan hagyományokkal rendelkező klubnak a meccskeretébe, mint a Telekom Veszprém, nem egyszerű történet bekerülni. Ha leülhetsz a kispadra, már azt is sikerként kell elkönyvelned.

– Ami viszont fontos, hogy mi nem a másodosztályba neveljük a gyerekeinket! Ha itt egyelőre nem jártak sikerrel, akkor menjenek ki külföldre, tanuljanak, érezzenek rá, hogy mi is lakozik bennük, s lépjenek ki a komfortzónájukból. S ha majd megszerzik kellő a tapasztalatot, biztos vagyok benne, hogy a Telekom tárt karokkal fogja visszavárni őket! – mondta Gulyás Péter, aki hozzátette, hogy David Davisnak hálával tartoznak, ugyanis a hispán mester mellettük áll jóban-rosszban is, megadja a lehetőséget a fiataljaiknak.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »