A karatemester, aki a veszprémi focit szolgálja

  • VLS Veszprém
  • 2018.12.24
  • 09:00
Mikor nevezhetünk valakit hétköznapi hősnek? Nehéz válaszolni. Lehet azonban, hogy nem kell sokáig keresgélnünk, ha találni szeretnénk valakit, aki rászolgált a titulusra. Elég csak elsétálnunk a Városi Stadion kispadjáig.

– Sajnos nagyon sokan vannak, akik valamilyen oknál kifolyólag nem lehetnek részesei ennek a csodának, amit labdarúgásnak nevezünk. Sajnos ők nem is tudhatják, hogy mit is jelent ez nekem valójában. Kötetlenséget, játékot a szabadban. Felnőtt fejjel gyermekként létezni. Ha van egy kis jó idő, egy kis napsütés, az már maga az öröm és a boldogság – kezdte a baráti beszélgetést megkeresésünkre Bakonyi Róbert, a VLS fizioterapeutája.

Az újdonsült nagypapa, aki Nemesvámos szívében éli mindennapjait szeretett családja és bernáthegyi kutyusa társaságában, elmondta: testi adottságai sajnos más sportágakhoz húzták, de a szíve, örökké elkötelezett a labdarúgás mellett.

Bakonyi Róbert: Csapatom a VLS Veszprém!

– Be kell, hogy valljam, nem ez volt az én sportágam, de mindig is ez állt a legközelebb a szívemhez. Anno inkább a sotokan karatét választottam, melyből sikerrel mestervizsgát is tettem – árulta el Bakonyi, aki főállásban már több mint harminc esztendeje erősíti a Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház sebészetét, hogy családjának mindent megteremthessen.

Apropó: család. Robi – mert, hogy mindenki így szólítja – a játékosaira is úgy tekint, mint a hozzátartozóira. – Féltem, óvom őket, hihetetlen fontos nekem az egészségük. Minden focista a gyermekem is. Bármelyik régi vagy új játékosommal találkozom, mindig szeretettel fordulunk egymáshoz. Minden kollegámnak, minden játékostársnak önzetlenül segítek, nekem ez abszolút természetes: szívből fakad. Akadnak szerényebb költségvetéssel rendelkező ellenfelek, melyek nem tudnak egészségügyi stábot felállítani, nekik ugyanúgy ott vagyok, hozzájuk is ugyanúgy beszaladok a pályára. Senki sem kéri, hogy ezt tegyem, szimplán jót tesz a lelkemnek, ha segíthetek.

A Pető Tamás vezette VLS Veszprém egyébként eredményesen zárta a naptári évet, ugyanis az őszi szezon után vezeti a megyei első osztály tabelláját. Alakulatuk kilencvenöt gólt szerzett (meccsenkénti 5,3-as gólátlag), s mindösszesen kilencet kapott. A gárda gyúrója büszke játékosai teljesítményére: elmondása szerint, ha hordana kalapot, megemelné előttük.

– Ahogy sokan mások is, én is szeretném, hogy a veszprémi foci a régi fényében csillogjon. Minden tiszteletem Porga Gyuláé, Pető Tamásé és nem utolsósorban Szabó Péteré. S, hogy miért? Mert ha kimondjuk azt a szót, hogy VLS Veszprém, mindenkinek más hang csendül fel a lelkében, de nekik egy és ugyanazt jelenti: egy csapat mind fölött! Látom, hogy mennyit tesznek értünk – húzta alá Robi.

Robi a VLS egészségbiztosítója

A szakember játékosainak is üzent: – Látom srácok, hogy egymásért játszatok. Ismertek, én mindig a legjobbat akartam nektek. Csak egyet ígérjetek meg nekem: hiába kerestek majd milliókat, hiába ontjátok majd a gólokat, ígérjétek meg, hogy a szívetek mindig együtt fog dobbanni a többi tíz emberrel a pályán. Mert ez egy csapatjáték, így válhattok majd igazi focistákká!

Sajnos rengeteg hírt lehet arról olvasni, hogy egy játékos összeesett, s elhunyt a pályán, mivel nem tudtak rajta időben segíteni. Róbert elmesélte, hogy hisz a karácsonyi csodákban, s ha kérhetne valamit, nem kérne egyebet, mint családja és csapata egészségét.

Mit is mondjunk még? Talán annyit, hogy jó lenne hinni, hogy vannak még „Bakonyi Róbertek” ebben a dübörgő, zajos világban.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »