A karatemester, aki a veszprémi focit szolgálja

  • VLS Veszprém
  • 2018.12.24
  • 09:00
Mikor nevezhetünk valakit hétköznapi hősnek? Nehéz válaszolni. Lehet azonban, hogy nem kell sokáig keresgélnünk, ha találni szeretnénk valakit, aki rászolgált a titulusra. Elég csak elsétálnunk a Városi Stadion kispadjáig.

– Sajnos nagyon sokan vannak, akik valamilyen oknál kifolyólag nem lehetnek részesei ennek a csodának, amit labdarúgásnak nevezünk. Sajnos ők nem is tudhatják, hogy mit is jelent ez nekem valójában. Kötetlenséget, játékot a szabadban. Felnőtt fejjel gyermekként létezni. Ha van egy kis jó idő, egy kis napsütés, az már maga az öröm és a boldogság – kezdte a baráti beszélgetést megkeresésünkre Bakonyi Róbert, a VLS fizioterapeutája.

Az újdonsült nagypapa, aki Nemesvámos szívében éli mindennapjait szeretett családja és bernáthegyi kutyusa társaságában, elmondta: testi adottságai sajnos más sportágakhoz húzták, de a szíve, örökké elkötelezett a labdarúgás mellett.

Bakonyi Róbert: Csapatom a VLS Veszprém!

– Be kell, hogy valljam, nem ez volt az én sportágam, de mindig is ez állt a legközelebb a szívemhez. Anno inkább a sotokan karatét választottam, melyből sikerrel mestervizsgát is tettem – árulta el Bakonyi, aki főállásban már több mint harminc esztendeje erősíti a Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház sebészetét, hogy családjának mindent megteremthessen.

Apropó: család. Robi – mert, hogy mindenki így szólítja – a játékosaira is úgy tekint, mint a hozzátartozóira. – Féltem, óvom őket, hihetetlen fontos nekem az egészségük. Minden focista a gyermekem is. Bármelyik régi vagy új játékosommal találkozom, mindig szeretettel fordulunk egymáshoz. Minden kollegámnak, minden játékostársnak önzetlenül segítek, nekem ez abszolút természetes: szívből fakad. Akadnak szerényebb költségvetéssel rendelkező ellenfelek, melyek nem tudnak egészségügyi stábot felállítani, nekik ugyanúgy ott vagyok, hozzájuk is ugyanúgy beszaladok a pályára. Senki sem kéri, hogy ezt tegyem, szimplán jót tesz a lelkemnek, ha segíthetek.

A Pető Tamás vezette VLS Veszprém egyébként eredményesen zárta a naptári évet, ugyanis az őszi szezon után vezeti a megyei első osztály tabelláját. Alakulatuk kilencvenöt gólt szerzett (meccsenkénti 5,3-as gólátlag), s mindösszesen kilencet kapott. A gárda gyúrója büszke játékosai teljesítményére: elmondása szerint, ha hordana kalapot, megemelné előttük.

– Ahogy sokan mások is, én is szeretném, hogy a veszprémi foci a régi fényében csillogjon. Minden tiszteletem Porga Gyuláé, Pető Tamásé és nem utolsósorban Szabó Péteré. S, hogy miért? Mert ha kimondjuk azt a szót, hogy VLS Veszprém, mindenkinek más hang csendül fel a lelkében, de nekik egy és ugyanazt jelenti: egy csapat mind fölött! Látom, hogy mennyit tesznek értünk – húzta alá Robi.

Robi a VLS egészségbiztosítója

A szakember játékosainak is üzent: – Látom srácok, hogy egymásért játszatok. Ismertek, én mindig a legjobbat akartam nektek. Csak egyet ígérjetek meg nekem: hiába kerestek majd milliókat, hiába ontjátok majd a gólokat, ígérjétek meg, hogy a szívetek mindig együtt fog dobbanni a többi tíz emberrel a pályán. Mert ez egy csapatjáték, így válhattok majd igazi focistákká!

Sajnos rengeteg hírt lehet arról olvasni, hogy egy játékos összeesett, s elhunyt a pályán, mivel nem tudtak rajta időben segíteni. Róbert elmesélte, hogy hisz a karácsonyi csodákban, s ha kérhetne valamit, nem kérne egyebet, mint családja és csapata egészségét.

Mit is mondjunk még? Talán annyit, hogy jó lenne hinni, hogy vannak még „Bakonyi Róbertek” ebben a dübörgő, zajos világban.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »