Rangadót nyert, már második az 1. FCV!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.12.13
  • 22:43
A veszprémi futsalcsapat a mesterhármast jegyző Tatai vezetésével hátrányból felállva nyert a vendég Dunaferr ellen az NB I csütörtöki rangadóján.

Vérbeli rangadóval, két kiváló formát mutató gárda randevújával folytatódtak az első osztályú futsalbajnokság küzdelmei. A harmadik helyen álló Veszprém annak reményében fogadta az eggyel több meccset játszó, s a mieinket egy ponttal megelőző Dunaferrt, hogy győzelme esetén átveheti a második pozíciót a tabellán.

Az előző öt találkozóját egyaránt megnyerő, hazai pályán ez idáig hibátlan 1. FCV nem számíthatott a válogatottban könyöksérülést szenvedő Boromisza Dániel játékára. A derekát fájlaló Tar Tamás viszont játékra jelentkezett, így ő is a pályán hajtott fejet az összecsapást megelőző egyperces gyászszünet alkalmával, amelyen a támadó elhunyt édesanyjára emlékeztek a résztvevők.

Szemlátomást fűtötte a reváns vágya az őszi dunaújvárosi vereség miatt a bakonyiakat, akik nagy elánnal kezdtek. Dávid másodpercekkel a kezdést követően helyzetbe került, de Reveland kapus résen volt. Továbbra is remekelt az exveszprémi hálóőr, aki a 4. percben Dávid kapáslövését, majd közeli próbálkozását is bravúrral hárította.

A folytatásban is a házigazda irányította a játékot, az újvárosiak kontrákra rendezkedtek be. Mégsem tudott előnybe kerülni a Veszprém, Reveland ugyanis Márkus közeli és Dávid távoli löketénél is résen volt. Schmidmajernek eközben a játékrész derekánál kellett először védeni, a hazai hálóőr Fekete kísérletét hatástalanította.

A 13. percben időt kért Madarász János, ami meg is hozta a várt áttörést. Reveland Tar pörgetését még ki tudta ütni, de a következő akciónál már ő sem segíthetett. Dávid remek ütemű átadással kínálta meg a jobb oldalon megiramodó Tatait, aki hatalmas bombát eresztett el a jobb felső sarokba (1-0).

A kapott gól érezhetően felrázta a Fejér megyeieket, akik támadóbb felfogású játékra váltottak. A bakonyiak azonban állták a sarat, köszönhetően Schmidmajer is, aki a játékrész utolsó percében is védett. Ekkor a Veszprém indított támadást. Reveland pedig nemcsak hárított, de egyből indította is Feketét, aki négy másodperccel a lefújás előtt kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hosszút. Hidegzuhany a végére: 1-1.

Vendég helyzettel kezdődött a második felvonás: Fekete lőtt, Schmidmajer védett. A 23. percben aztán elpártolt a mienktől a szerencse, Pál lövése nyomán ugyanis megpattant Komáromin a játékszer, amely így a hálóban kötött ki (1-2).

Gyorsan jött azonban a válasz: Gyurcsányi, Tatai és Dávid remek összjátéka végén utóbbi lőtt védhetetlenül a hálóba. S ezzel még nem volt vége a bakonyi rohamnak, két perccel később ugyanis Dávid passzolt a jobb oldalon helyezkedő Bencsik Rolandnak, aki kapura lövés helyett a középen érkező Tatainak talált. A gólzsák pedig nem hibázott, így visszavette a vezetést együttesének (3-2).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltott a Dunaferr, Sáhó került nagy helyzetbe, de nem találta el a kaput. Próbálkozott becsülettel a rivális, de a Madarász-csapat kiválóan védekezett. Öttel a vége előtt aztán Fekete szerelte Tart a hatoson belül, visszahúzta a megszerzett labdát, majd gólt lőtt (3-3).

Szerencsére erre is volt gyors válasza a kék-fehér mezeseknek. Ismét Tatai volt eredményes, aki a jobb alsóba zúdította a Bognártól kapott labdát (4-3). Rögtön előhúzta emberelőnyös játékát a Fehér-csapat, de ez sem vezetett számukra eredményre. Így is a Veszprém járt közel a gólszerzéshez, Dávid ugyanis a saját térfeléről a kapufát találta el.

Az 1. FCV tehát nyert, s a tabella második helyre kapaszkodott. Hátránya öt pont az éllovas Berettyóújfaluval szemben, amely a játéknap másik rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a Haladás vendéglátójaként. A Veszprém jövő pénteken a Szigetszentmiklós otthonában zárja a 2018-as esztendőt.

Futsal NB I, 13. forduló:
1. FC Veszprém–Dunaferr 4-3 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Szilágyi.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Márkus, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Dunaferr: Reveland – Németh P., Pál, Fekete, Hosszú. Csere: Cseresnyés (kapus), Oroszi, Klacsák, Fridrich, Szeghy, Szabó K., Sáhó, Csányi. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Tatai (13., 26., 36.), Dávid (24.), ill. Hosszú (20.), Pál (23.), Fekete (35.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Két nagyon jó csapat találkozott ma, remek meccset játszottunk. Hullámvasúton éreztem magam, hiszen a mérkőzés nagy részében megvalósítottuk az elképzeléseinket, de akadtak olyan időszakok is, amikor össze-vissza rohangáltunk a pályán. Ekkor fölénk kerekedett a Dunaferr, s könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Úgy vélem azonban, hogy megérdemelt sikert arattunk, hiszen az első félidőben ziccerek sokaságát hagytuk, több góllal is vezethettünk volna.

Fehér Zsolt: – Voltak ugyan jó periódusok, de olyan egyéni hibákat vétettünk, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Ahogy vártuk, változatosan alakult a mérkőzés. Beigazolódott, hogy egy szinten van a két csapat, s az nyer, aki jobb formát mutat. Ma a veszprémieknek jár a gratuláció, akik jobban akarták a sikert.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »