Nagy csatára van kilátás

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.12.13
  • 19:37
  • veszpremkosar.hu
Ha maximális koncentráltsággal és hozzáállással lép pályára a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém december 15-én (szombat, 16 óra), óriási meglepetés aligha érheti a Vasas Akadémia otthonában, kosárlabdázóink ezzel együtt tudják: roppant komoly megmérettetés vár rájuk.

A veszprémiek az előző körben megőrizték veretlenségüket az NB I/B Piros csoportban, a Budafoki KK-val vívott csata végén megerősítették vezető helyüket a tabellán (90-82). A meglepett és helyzeteket kihagyott egyetemisták nehezen éledeztek a találkozón, a kellemetlen stílusban viaskodott huszonkettedik kerületiek gondoskodtak arról, hogy ötlettelenül és ritmustalanul játszanak, ráadásul a védőfalukat is könnyen megbontották. Körtélyesi Gergelyék lassan és körülményesen faragtak a hátrányukon, aztán nagyobb erőket mozgósítva átvették a vezetést. A veszprémiek a fordulás után sem érezhették magukat biztonságban, időnként rossz döntéseket hoztak, míg a jó mezőnyszázalékkal dobott ellenfélnek mindenre volt válasza. Nem voltak igaziak a Hoya-mezesek, így a felek a záró felvonásban is egymás nyakán lihegtek, majd a mieink a hajrára feltámadtak, s ha bajosan is, de meghálálták a szurkolóik biztatását.

A fővárosba látogat a Hoya

Az eddigi tizenegy bajnokiját sikerrel abszolvált éllovas hétvégén ahhoz a piros-kékekhez látogat, amely tavasszal, a felsőházi rájátszás elődöntőjében – kettő–egy arányban – felülmúlta őket, mint emlékezhetünk: a harmadik ütközetet a királynék városában nyerték meg. Ha erre gondolunk, van velük szemben törlesztenivalónk, ám az akkori csorbát nem most kell kiköszörülni. Az ex-VESC-es Faragó Péter vezetőedző együttese jelenleg – hét–négyes mutatóval – az ötödik, s szinte csak élműhelytől kapott ki: a második MAFC-tól, a negyedik BKG-Príma SE-től, a hatodik Nyíregyháza Blue Sharkstól és a hetedik Budapesti Honvédtól.

– A Vasas hasonlóan erős gárda, mint a többi felsőházra esélyes társaság, így nem szabad a tabellából kiindulnunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Jó alakulathoz utazunk, nagyon oda kell hát figyelnünk. Remélem, jól reagálunk arra, hogy a budafokiak ellen szinte végig tompák voltunk. Az előző fellépéseinken egyébiránt gyengén kezdtünk, ezen változtatnunk kell, mert sok energiánkat emészt fel a felzárkózás. Ezúttal is hatalmas csatára van kilátás, megbeszéltük a srácokkal, hogy miként tudunk leginkább sanszot adni magunknak a győzelemre. Mindenekelőtt szeretnénk jól kosárlabdázni, a legjobbunkat nyújtani. A fővárosi jó spílerekből álló csapat, amely tudja, hogy mit akar a küzdőtéren. Fontos, hogy megtartsuk az eddigi feszes védekezésünket, de a lepattanókra jobban kell figyelnünk, hogy gyorsan és eredményesen támadhassunk.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »