Bizonyítsuk be, hogy számolni kell velünk a végjátékban! – Madarász

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.12.12
  • 07:00
Rangadót vív csütörtökön (20.00) a futsal NB I-ben a Veszprém, amely ha legyőzi a vendég Dunaferrt, felléphet a dobogó második fokára.

Mint arról többször is hírt adtunk, nagy elismerés érte a közelmúltban a veszprémi futsalklubot, hiszen öt játékosa – Boromisza Dániel, Dávid Richárd, Komáromi Péter, Tar Tamás és Tatai József – is pályára lépett a magyar válogatott legutóbbi páros felkészülési meccsén Grúziában. A Turzó József szövetségi kapitány és Madarász János másodedző által dirigált nemzeti együttes előbb 3-2-re kikapott, majd 2-2-es döntetlent ért el Tbilisziben.

Különösen örömteli, hogy a bakonyi gólzsák, Tatai mindkét találkozón betalált. Ám az öröm mellé üröm is vegyült: Boromisza ugyanis részleges könyökszalag-szakadást szenvedett, Tar Tamás pedig izomgyulladással küszködik a derekában. Így mindketten kihagyták a Veszprém hétfői bajnokiját, amelyen csapatuk 5-2-re nyert. Sőt, félő, hogy további kihagyás vár rájuk.

– Attól tartottam, hogy a válogatottjaink fáradtak lesznek Csömörön, de ez a félelmem szerencsére nem igazolódott be. A nagy iramú mérkőzésen remek teljesítényt nyújtott az egész csapatom – tekintett vissza az ütközetre Madarász János. – Hetek óta azt kapom a játékosaimtól, amire már nagyon régóta várok. Mindenki becsülettel teszi a dolgát, s a feladatára koncentrál. A fiúk csapatként dolgoznak együtt, technikailag és taktikailag is erősek. Ahogy telik az idő, egyre egységesebbek vagyunk, s egyre jobb teljesítményt nyújtunk. Ha a srácok a folytatásban is így állnak a munkához, s továbbra is profiként gondolkodnak, akkor nagyon szép sikereket érhetünk el ebben az idényben – tette hozzá az 1. FCV vezetőedzője.

Idei utolsó hazai meccsét vívja csütörtökön a Madarász-csapat

A bakonyiak eddigi tizenegy meccsükből kilencet megnyertek, az így megszerzett huszonhét pontjukkal a tabella harmadik helyén állnak. Csak az éllovas Berettóújfalu és a második helyen álló, ám a mieinknél eggyel több meccset játszó Dunaferr otthonában szenvedtek vereséget. Csütörtökön (20.00) pedig felléphetnek a dobogó második fokára, amennyiben visszavágnak a dunaújvárosiak ellen, s megőrzik hibátlan hazai mérlegüket. A rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

– A Dunaferr egyszerű futsalt játszik, de azt nagyon hatékonyan teszi. A kimagasló centerjátékuk mellett a pontrúgásaik is nagyon veszélyesek. Ha ezeknek megtaláljuk az ellenszerét, nagy esélyünk nyílik a győzelemre. Remélem, hogy megtelik a csarnok. Minden szurkolóra szükségünk van, mert egy roppant erős rivális érkezik hozzánk, s a drukkereink segítsége plusz egy gólt jelent nekünk. A televízió is közvetíti a meccset, így a fiúk mindenkinek be tudják bizonyítani, hogy számolni kell velünk a végelszámolásnál – húzta alá a szakember, aki szerint a Berettyó, a Dunaferr, a Veszprém és a Haladás játékereje között nincs lényegi különbség. Mint fogalmazott, mindig a napi forma dönt a négy élcsapat egymás közötti találkozóin.

Hír még az együttes háza tájáról, hogy kedden kisorsolták a Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítását. Az 1. FCV a szintén élvonalbeli Szigetszentmiklóssal találkozik az oda-visszavágós párharcban.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »