Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Füred-veréssel' búcsúztatta az évet a Telekom U21

2018. december 8. 20:17
Végletekig kiélezett párharcban 30-29-re sikerült felülmúlnia „kis Építőknek” a Balatonfüred U21-es alakulatát szombaton a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizenegyedik – a naptári év utolsó – fordulójában.

A mögöttünk álló ünnep, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy a Mikulás már meglepte Gulyás István vezetőedzőt, ugyanis a kézilabda-legendának december 6-án megszületett az első unokája. Szombaton azonban a tanítványain volt a sor, hogy „megajándékozzák” egy év végi diadallal. Ugyanis a tizenegyedik körben, a naptári évben utoljára bizonyíthattak a bajnokságban a bakonyi legények, akik a megyei rivális Balatonfüredi KSE U21-es játékosait fogadták a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokban.

A tóparti alakulat kezdhette meg a délutánba nyúló mérkőzést, melyen a vendégek szinte rögvest hétmétereshez jutottak. Nagy Benedek azonban hárítani tudott, s a hazai kontra után ezt Andó sem tette másképp. Ernei révén indult el a „gólszekér”, ami meg sem állt egészen négyig (6. perc: 4-0). A lendületes játék, s a begyakorolt figurák továbbra is eredményesnek bizonyultak bakonyi részről, az álomszerű kezdést követően a folytatás is mintaszerűen alakult (16. perc: 10-6).

A Veszprém extra teljesítményt nyújtott támadásban, s védekezésben is. Nagy Benedek parádés kapusteljesítménye pedig csak hab volt a tortán. A játékrész hajrájára fordulva a fürediek is bemutattak néhány kapusbravúrt, így egy gólra zárkóztak (14-13).

A szünet után a Balaton-partiak lendületesen hagyták el az öltözőt, sikerült is egyenlíteniük. Sőt, a vezetést is átvehették volna, de a hazai kapusteljesítmény ma is aranyat ért. Kellett egy kis idő, de a „kis Építők” is felébredtek (39. perc: 19-16). Azonban a fürediek vérszemet kaptak, már ők is hittek a győzelmükben (42. perc: 19-19).

Gulyás István ekkor időt kért, s azonnal rendezte sorait. Az ellenfélnél megremegni látszódtak a kezek, a Telekom ezzel szemben emberhátrányban is betalált. Mindösszesen negyvenkilenc másodperc volt hátra egygólos veszprémi vezetésnél, de a Gulyás-tanítványok inkább járatták a labdát. A taktika be is vált, az eredmény nem változott: 30-29, joggal járhatott örömtáncot a királynék városának gárdája.

A Telekom U21 újabb parádés győzelmével a középmezőnyből várhatja a jövő évet, s az új csatákat.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 11. forduló:
Telekom Veszprém U21–Balatonfüredi KSE U21 30-29 (14-13)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Telekom Veszprém U21: Nagy B. – Dörnyei 2, Szrnka 2, Dávid 2, Bendicsek, Dobi, Ernei 6. Csere: Palasics (kapus), Nkousa, Kőhegyi 5, Czeglédy 2, Hornyák, Melnyicsuk, Kurucz 6, Szuharev 1, Gaál, Dobi 3, Bendicsek 1. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.
Balatonfüredi KSE U21: Andó – Szász 3, Németh 5, Varga 6, Vajda 2, Draskovics 1, Orbán 3. Csere: Ágoston (kapus), Szűcs, Szöllősi, Tóth 6, Határ 3, Brandt, Ág. Edző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítások: 6, ill., 6 perc.
Hétméteresek: 9/5, ill. 4/2.

Értékelés:

Gulyás István: – Azt el kell ismernünk, hogy az első félidőben fontos szituációkban rontottunk, tehát magunknak köszönhettük a szoros eredményt. Sok ziccer, s ami igazán bosszantó, hogy sok hétméteres is kimaradt. A második félidőben szintén elléptünk, de nem sikerült tartanunk az előnyünket. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell még. Gratulálok a játékosaimnak, ugyanis egy ilyen nehéz pillanatban is a helyén volt a szívük.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.