Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Futsal-leckéket hozott a Mikulás a Szilágyiba

2018. december 7. 18:00
Ezúttal is hatalmas sikert aratott a Szilágyi iskola Mikulás-futsaltornája: önfeledt boldogsággal sportoltak a veszprémi óvodások.

A veszprémi Szilágyi iskola csütörtök délután immár negyedik alkalommal rendezte meg hagyományos Mikulás-futsaltornáját, melyen ezúttal is mintegy negyven gyermeket láttak szeretettel. Hat veszprémi óvoda porontyai mérhették össze tudásukat különböző ügyességfelmérő pályákon, melyeket az iskola tanítói állítottak össze számukra a II. János Pál Pápa Sportcsarnokban.

Finta Péter: a gyermekek mosolya megfizethetetlen!Finta Péter: a gyermekek mosolya megfizethetetlen!

Finta Péter, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola testnevelője, s egyben a torna főszervezője köszöntőjében elmondta, a beiskolázási programjuk a sportbarát filozófiát hivatott hirdetni, ugyanis iskolájuk az első intézmény a megyében, melyben első osztálytól kezdve folyik a labdarúgás órarend szerinti oktatása. Hozzátette, hogy ez a délután egyben arra is remek alkalommal szolgál, hogy a betekintő szülők jobban megismerhessék az iskolát.

Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy már évek óta örömmel támogatják a Szilágyi iskola kezdeményezését, ugyanis ezzel a lehetőséggel a jövő futsal-generációjának is alapot biztosíthatnak. Hozzátette, hogy játékosai nevében is büszkén állítja, nincs annál nagyobb boldogság, mint ha a sportágon keresztül pici gyerekeknek okozhatnak örömöt.

Ezek után csapatokra osztották a kisóvodásokat, akik állomásról állomásra, különböző futsal-leckéket elsajátítva ismerkedhettek meg a sportág rejtelmeivel. A picik csillogó szemekkel, s komoly odafigyeléssel tanultak városunk első osztályú futsalcsapatának, az 1. Futsal Club Veszprém egyesületének játékosaitól. A csemeték minden sikeres megmozdulást követően szívből jövő mosollyal, és tisztelettel hálálták meg a segítséget az élsportolóknak.

S amikor már a feladatokkal végeztek a csöppségek, az éneklés sem maradhatott el, aminek természetesen jutalma is volt: öröm volt látni ahogy a kipirosodott pofik önfeledten majszolják a csokoládét. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, hiszen a Mikulás is szívesen érkezik, ha szeretettel várják!

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.