Futsal-leckéket hozott a Mikulás a Szilágyiba

  • futsal
  • 2018.12.07
  • 18:00
Ezúttal is hatalmas sikert aratott a Szilágyi iskola Mikulás-futsaltornája: önfeledt boldogsággal sportoltak a veszprémi óvodások.

A veszprémi Szilágyi iskola csütörtök délután immár negyedik alkalommal rendezte meg hagyományos Mikulás-futsaltornáját, melyen ezúttal is mintegy negyven gyermeket láttak szeretettel. Hat veszprémi óvoda porontyai mérhették össze tudásukat különböző ügyességfelmérő pályákon, melyeket az iskola tanítói állítottak össze számukra a II. János Pál Pápa Sportcsarnokban.

Finta Péter: a gyermekek mosolya megfizethetetlen!

Finta Péter, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola testnevelője, s egyben a torna főszervezője köszöntőjében elmondta, a beiskolázási programjuk a sportbarát filozófiát hivatott hirdetni, ugyanis iskolájuk az első intézmény a megyében, melyben első osztálytól kezdve folyik a labdarúgás órarend szerinti oktatása. Hozzátette, hogy ez a délután egyben arra is remek alkalommal szolgál, hogy a betekintő szülők jobban megismerhessék az iskolát.

Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy már évek óta örömmel támogatják a Szilágyi iskola kezdeményezését, ugyanis ezzel a lehetőséggel a jövő futsal-generációjának is alapot biztosíthatnak. Hozzátette, hogy játékosai nevében is büszkén állítja, nincs annál nagyobb boldogság, mint ha a sportágon keresztül pici gyerekeknek okozhatnak örömöt.

Ezek után csapatokra osztották a kisóvodásokat, akik állomásról állomásra, különböző futsal-leckéket elsajátítva ismerkedhettek meg a sportág rejtelmeivel. A picik csillogó szemekkel, s komoly odafigyeléssel tanultak városunk első osztályú futsalcsapatának, az 1. Futsal Club Veszprém egyesületének játékosaitól. A csemeték minden sikeres megmozdulást követően szívből jövő mosollyal, és tisztelettel hálálták meg a segítséget az élsportolóknak.

S amikor már a feladatokkal végeztek a csöppségek, az éneklés sem maradhatott el, aminek természetesen jutalma is volt: öröm volt látni ahogy a kipirosodott pofik önfeledten majszolják a csokoládét. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, hiszen a Mikulás is szívesen érkezik, ha szeretettel várják!

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »