Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lakatos Rita helyett Szabó Laura a keretben

2018. december 5. 11:32 // Forrás: MTI
Lakatos Rita helyett Szabó Laura került szerdán a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott 16 fős keretébe.

Lakatos, a nyári debreceni junior-világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott csapatkapitánya, a hollandok és a horvátok elleni csoportmérkőzésen is pályára lépett, gólt nem szerzett.

A Vác irányítójának helyére benevezett Szabó, az Érd 21 éves beállója eddig hét alkalommal játszott a válogatottban, és ötször volt eredményes.

Az edzők a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhetnek játékost a keretben.

A magyar kézilabda-válogatott a Spanyolország elleni mérkőzés előtti napon tartott edzésen a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 4-én. MTI/Kovács TamásA magyar kézilabda-válogatott a Spanyolország elleni mérkőzés előtti napon tartott edzésen a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 4-én. MTI/Kovács Tamás

Kim Rasmussen szövetségi kapitány a délelőtti edzésen elmondta, a csere oka, hogy a középső védelmet tömörebbé, fizikálisan erősebbé akarja tenni, mert ott veszélyesek a spanyolok. A dán edző elárulta, Kovacsics Anikónak fáj a könyöke, amit igyekeznek óvni. Hozzátette, többen küzdenek kisebb-nagyobb problémákkal, de valószínűleg mindenki játszani fog az esti mérkőzésen.

A magyar válogatott szombaton 28-25-re kikapott az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot a C csoportban, Montbéliard-ban, és már a harmadik forduló előtt biztossá vált, hogy továbbjut a középdöntőbe. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese 21 órakor Spanyolországgal találkozik.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.