Tatai gólt lőtt, de kikapott Grúziában a válogatott

  • futsal
  • 2018.12.04
  • 21:11
Az öt veszprémivel felálló magyar férfi futsalválogatott grúziai páros felkészülési mérkőzésének első felvonásán 3-2-es vereséget szenvedett a házigazdáktól Tbilisziben.

Idei utolsó két találkozójára utazott el férfi futsalválogatottunk Grúziába, ahol először kedden délután lépett pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen. A hazaiak három honosított brazil játékossal, valamint egy BL-győztes kapussal álltak fel, és igazolták az utóbbi egy-két évben szerzett jó hírnevüket: gyors, dinamikus játékkal rukkoltak elő.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az első félidőben éppen a gyors, technikás brazil játékosok jelentették a két csapat közti különbséget: rengeteg egy az egy elleni szituációt oldottak meg kiválóan, nehezen tudtuk tartani őket, többször lemaradtunk róluk védekezésben. Bár a grúzok vezetést szereztek, a veszprémi Tatai József találatával gyorsan egyenlítettünk, ez maradt a félidei eredmény is.

Fotó: MLSZ

A második félidőt jól kezdtük, sok helyzetünk volt, és egy grúz kiállítást követően Dróth Zoltán fejezte be góllal az emberelőnyt (1-2). A folytatásban is szerezhettünk volna gólokat, a grúzok kapusa nagyszerűen védett, több bravúrt bemutatva akadályozta meg játékosainkat a gólszerzésben. A házigazdák egy szabadrúgást követően egyenlítettek, majd két perccel a vége előtt a győztes találatot is megszerezték, vagyis 3-2-re megnyerték a mérkőzést. A két csapat szerdán délután ismét megmérkőzik egymással.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Grúzia–Magyarország 3-2 (1-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Komáromi Péter, Klacsák Bence, Tatai József, Siska Gergő. Csere: Varsányi Áron, Boromisza Dániel, Dávid Richárd, Tar Tamás, Vas Ádám, Miklós Tamás, Nagy Imre, Rábl János, Dróth Zoltán.

– Nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, idei ellenfeleink közül egyértelműen a grúz az egyik legerősebb csapat, a mai meccsen a honosított játékosaik jelentették a különbséget számukra – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – Picit mi is tompábbak voltunk, mint korábbi meccseinken, ez kicsit megbosszulta magát, az ütemkéséseinket, lemaradásainkat a gyors játékosaik rendre kihasználták. Voltak jó dolgaink támadásban, főleg a második félidőben nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a grúzok kapusa jól védett, csak kétszer sikerült bevennünk a kapuját. Az ilyen meccseket meg kell tanulnunk legalább döntetlenre hozni, ez is tanulási folyamat része.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 34
2. Dunaferr 28
3. 1. FC Veszprém 27
4. Kútház Haladás VSE 25
5. Aramis SE 15
6. Szigetszentmiklós Futsal 12
7. Debreceni Egyetemi AC 12
8. Nyírgyulaj KSE 7
9. BME-BT FC 6
10. Rubeola FC Csömör 5
utolsó módosítás ma 10:00
tovább »