Felfalta a 'kis' Telekom a Budai Farkasokat

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.12.01
  • 17:25
Kimagasló csapatmunkájának és parádés kapusteljesítményének köszönhetően tízgólos diadalt aratott a Telekom U21 a Budai Farkasok felett szombat délután a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

– Muszáj lesz odatennünk magunkat! Komoly, futós meccsre számítok, amely úgy érzem, a „fiatalságunk” miatt nekünk kedvezhet majd. Két dolog van, ami elfogadható a mai napon: a fejlődés és a két pont – nyilatkozott portálunk megkeresésére a Telekom U21 kiválósága, Ernei Bence a Budai Farkasok elleni hazai rangadó előtt.

A múlt hétvégi, Tata elleni ötgólos „blama” után újabb hazai derbi, s bizonyítási lehetőség várt a kézilabda-legenda, Gulyás István tanítványaira. A bakonyi fiatalok a tizedik körben a tabellán mindösszesen egy ponttal előttük álló Budai Farkasokat látták vendégül a DEVM Sportcsarnok falai közt.

A szombati ebéd időpontja ezúttal későbbre csúszott a Gulyás-duó legénységének, amely elképesztő motiváltsággal vágott neki a találkozónak. Dacára annak, hogy a Farkasok igencsak jó erőben voltak, a veszprémiek pontos, pörgős játékot nyújtva hamar magukhoz ragadták a vezetést (5. perc: 6-4). Hiába a Pest megyei rutin, a piros-fehérek egy 8-0-s szériát követően már kilenccel is vezettek (22 perc: 13-4). Ahogy kezdett fogyni a budai szufla, ment is a meztépegetés, de a bakonyi gárdát ezúttal nem lehetett kizökkenteni. A támadás és a védekezés összhangja, s a kimagasló kapusteljesítmény meghozta a gyümölcsét: 15-8-as félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Ezúttal a veszprémiek voltak a farkasok (Archív fotó)

Az öltözőből kiérkezve sem kapcsolt visszább sebességéből a Telekom, amely ha támadásban nagyritkán kapkodósnak is tűnt, valósággal sugározta a magabiztosságot (41. perc: 20-10). Gulyás István időkérése után azonban teljesen helyreállt a rend. Az ellenfél hitehagyott játéka is bizonyította: már nem lehet kétséges a királynék városának győzelme. A Telekom Veszprém U21 a szezonban mutatott egyik legszebb játékával 29-19-re nyert, szinte „felfalta” a Budai Farkasok együttesét.

A lefújást követően a helyi rendezők rögvest meg is kezdték a csarnok kiürítését, ugyanis a BL-címvédő francia Montpellier a DEVM Sportcsarnokban készült a vasárnap esti (19.00) „nagy Telekom” elleni rangadójára. A bajnokságban mához egy hétre (11.00) – a naptári évben utoljára – lépnek majd parkettre a „kis Építők”, akik a nagy rivális Balatonfüred U21-es játékosaival mérhetik össze erejüket szintén hazai környezetben.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 10. forduló:
Telekom Veszprém U21–Budai Farkasok 29-19 (15-8)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
Telekom Veszprém U21: Gödör – Dörnyei 3, Kurucz 2, Bendicsek 4, Dávid 2, Melnyicsuk 6 (3), Ernei 3. Csere: Nagy (kapus), Wiczián 1, Nkousa 2, Szrnka 2, Csányi, Hornyák, Szuharev 4, Gaál, Dobi. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.

Értékelések

Gulyás István: – Nagyon jó volt látni, hogy felszabadultan játszottak a srácok. Küzdöttek az utolsó pillanatig, azt gondolom, megérdemelt volt a győzelmünk.

Ernei Bence: – Először is gratulálok a Budai Farkasok együttesének. Hatalmasat mentünk, úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 35
2. Agrofeed ETO-SZESE 29
3. NEKA 26
4. Szigetszentmiklósi KSK 25
5. Veszprémi KKFT 22
6. Pécsi VSE 20
7. Tatai AC 17
8. Budai Farkasok NKFT 15
9. Telekom Veszprém U21 15
10. Balatonfüredi KSE U21 12
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 7
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. április 22. 19:11
tovább »