Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felfalta a 'kis' Telekom a Budai Farkasokat

2018. december 1. 17:25
Kimagasló csapatmunkájának és parádés kapusteljesítményének köszönhetően tízgólos diadalt aratott a Telekom U21 a Budai Farkasok felett szombat délután a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

– Muszáj lesz odatennünk magunkat! Komoly, futós meccsre számítok, amely úgy érzem, a „fiatalságunk” miatt nekünk kedvezhet majd. Két dolog van, ami elfogadható a mai napon: a fejlődés és a két pont – nyilatkozott portálunk megkeresésére a Telekom U21 kiválósága, Ernei Bence a Budai Farkasok elleni hazai rangadó előtt.

A múlt hétvégi, Tata elleni ötgólos „blama” után újabb hazai derbi, s bizonyítási lehetőség várt a kézilabda-legenda, Gulyás István tanítványaira. A bakonyi fiatalok a tizedik körben a tabellán mindösszesen egy ponttal előttük álló Budai Farkasokat látták vendégül a DEVM Sportcsarnok falai közt.

A szombati ebéd időpontja ezúttal későbbre csúszott a Gulyás-duó legénységének, amely elképesztő motiváltsággal vágott neki a találkozónak. Dacára annak, hogy a Farkasok igencsak jó erőben voltak, a veszprémiek pontos, pörgős játékot nyújtva hamar magukhoz ragadták a vezetést (5. perc: 6-4). Hiába a Pest megyei rutin, a piros-fehérek egy 8-0-s szériát követően már kilenccel is vezettek (22 perc: 13-4). Ahogy kezdett fogyni a budai szufla, ment is a meztépegetés, de a bakonyi gárdát ezúttal nem lehetett kizökkenteni. A támadás és a védekezés összhangja, s a kimagasló kapusteljesítmény meghozta a gyümölcsét: 15-8-as félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Ezúttal a veszprémiek voltak a farkasok (Archív fotó)Ezúttal a veszprémiek voltak a farkasok (Archív fotó)

Az öltözőből kiérkezve sem kapcsolt visszább sebességéből a Telekom, amely ha támadásban nagyritkán kapkodósnak is tűnt, valósággal sugározta a magabiztosságot (41. perc: 20-10). Gulyás István időkérése után azonban teljesen helyreállt a rend. Az ellenfél hitehagyott játéka is bizonyította: már nem lehet kétséges a királynék városának győzelme. A Telekom Veszprém U21 a szezonban mutatott egyik legszebb játékával 29-19-re nyert, szinte „felfalta” a Budai Farkasok együttesét.

A lefújást követően a helyi rendezők rögvest meg is kezdték a csarnok kiürítését, ugyanis a BL-címvédő francia Montpellier a DEVM Sportcsarnokban készült a vasárnap esti (19.00) „nagy Telekom” elleni rangadójára. A bajnokságban mához egy hétre (11.00) – a naptári évben utoljára – lépnek majd parkettre a „kis Építők”, akik a nagy rivális Balatonfüred U21-es játékosaival mérhetik össze erejüket szintén hazai környezetben.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 10. forduló:
Telekom Veszprém U21–Budai Farkasok 29-19 (15-8)
Veszprém, DEVM Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
Telekom Veszprém U21: Gödör – Dörnyei 3, Kurucz 2, Bendicsek 4, Dávid 2, Melnyicsuk 6 (3), Ernei 3. Csere: Nagy (kapus), Wiczián 1, Nkousa 2, Szrnka 2, Csányi, Hornyák, Szuharev 4, Gaál, Dobi. Edzők: Gulyás István, Gulyás Péter.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.

Értékelések

Gulyás István: – Nagyon jó volt látni, hogy felszabadultan játszottak a srácok. Küzdöttek az utolsó pillanatig, azt gondolom, megérdemelt volt a győzelmünk.

Ernei Bence: – Először is gratulálok a Budai Farkasok együttesének. Hatalmasat mentünk, úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre.

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.