Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Országos bajnok lett a VTC csapata

2018. november 30. 21:23
A Veszprémi Torna Club együttese – Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Garai Zara Zoé, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna – megnyerte a Zsebibaba Csapatbajnokság III. korcsoportját.

November 25-én rendezték meg a legkisebb tornászok viadalát, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) Zsebibaba Csapatbajnokságának második, egyben évzáró fordulóját a fővárosi Központi Tornacsarnokban.

A Veszprémi Torna Club (VTC) három korcsoportban négy csapatot indított. A legkisebbek versenye abban egyedi, hogy itt az első két korcsoportban közösen mutatják be gyakorlataikat a gyerekek, akiket együtt, egy csapatként értékelnek a bírák.

Fotó: VTCFotó: VTC

Az I. korcsoportban a 6 évesnél kisebb gyerekek szerepeltek. A VTC „A” csapatában a már tapasztaltabb tornászok indultak: Angyal Maja, Vészi Lara, Misurda Anna, Jurecz Dóra, Molnár Viktória, Dobosi Lili és Molnár Anna. Néhány kisebb bizonytalanságtól eltekintve nagyon ügyesen teljesítettek, így a dobogó harmadik fokán végeztek.

Mivel sok ügyes kisgyerekkel dolgozik a VTC, egy „B” csapatot is indított, amiben a résztvevők – Berki Noémi, Perl Blanka, Horváth Rebeka és Lennert Anna – nagy izgalommal méretták meg magukat, hiszen újoncként vettek részt a viadalon. Szereplésükkel a 7. helyet vívták ki, így az I. korcsoportban az országos bajnokság 3. helyén végzett a VTC.

A II. korcsoportban (2010 és 2011-ben születettek) volt a legnépesebb mezőny, ahol tizenkilenc csapat indult országos szinten. A veszprémiek – Kálmán Luca, Simon Leila, Horváth Lora, Kovács Zoé, Pálfi Leila, Perl Dalma és Kovács Luca – kiemelkedően teljesítettek ugráson, ahol 9,1 pontot kaptak, és talajon, ahol a lehetséges 10 pontból 9,6-ot elhoztak. A korláton és gerendán történt hibák miatt az 5. helyet érte el az alakulat, és így az éves bajnokságban is 5. helyen zárt.

A III. korcsoportban a 2008-ban és 2009-ben született gyerekek versenyeztek, a VTC-t Tamás Liza, Molnár Dorka Sára, Garai Zara Zoé, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna képviselte. Itt már egyéni pontszámokat is osztottak a bírák, így jól látszik, hogy ugráson Molnár Dorka és Kugler Hanna, korláton, gerendán és talajon Kutasi Hanna szerepelt a legjobban. Mivel ugráson Tamás Liza is 9 pont felett teljesített, korláton és gerendán Molnár Dorka és Kugler Hanna is 8 pont fölé jutott, talajon pedig Tamás Liza is 8 pont feletti eredményt ért el, összesített pontszámával (134 pont) a csapat aranyérmes lett.

Mivel az első fordulóban is győztek, így megérdemelten nyerték meg az éves országos bajnokságot is. A szép eredményeket követően a III. korcsoport versenyzői jövőre már az elit mezőnyben, a MATSZ korosztályos bajnokságaiban versenyeznek majd.

A csapatok Árkovits Krisztina szakágvezető edző, Puskás Csabáné, Satnya-Balai Zsanett és Szám Péter edzők készítették fel.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.