MLSZ: a Bozsik-programban a futball szeretete a legfontosabb

  • labdarúgás
  • 2018.11.30
  • 12:20
  • MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) legfontosabb célja az OTP Bank Bozsik-programmal továbbra is az, hogy az edzések és mérkőzések még nagyobb élményt jelentsenek a gyerekeknek.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, Visegrádon osztották meg egymással tapasztalataikat az ország minden megyéjéből érkező koordinátorok. – A nagyjából hetven fő részvételével megtartott konferencia egyik fő szempontja az volt, hogy, a hatékonyság, tehetséggondozás mellett, még jobb élménnyé tegyék a gyermekek számára a program eseményeit, ezzel segítve a fejlődésüket – fogalmazott Sipos Jenő.

Hangsúlyozta, az iskolákban, óvodákban futballozó gyerekek száma idén több mint hétezerrel nőtt, immár 113 750 gyermeknek rendeznek rendszeresen foglalkozásokat a tanintézményekben. Az egyesületekben pallérozódó gyerekek A, B, illetve C szintű tornákon mérik össze tudásukat a Bozsik-programban, így a saját szintjüknek megfelelő ellenfelekkel játszhatnak mérkőzéseket.

Fotó: bozsikprogram.mlsz.hu

Sipos Jenő kiemelte, az MLSZ nem bajnokságokat, hanem fesztiválokat szervez a gyerekeknek, hiszen a program legfontosabb célja a labdarúgás megszerettetése. – Egyesületi szinten, ami a klubokban foglalkoztatott gyerekeket érinti, 1160 sportszervezet csatlakozott a Bozsik-programhoz és hozzávetőleg 68 ezer játékos vesz részt az edzéseken, köztük egyre több lány is – mondta Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője hozzátette, a programban résztvevő 5-14 éves gyereknek minimum heti két edzést tartanak, melyeknek száma korcsoportonként növekedhet. Az intézményekben ezeket pedagógusok vezénylik, akik egy 30 órás (illetve óvodapedagógusoknak 16 órás) továbbképzésen ismerkedtek meg az MLSZ és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen összeállított futball-tantervvel. Az iskolai és óvodai foglalkozásokon a játék, a mozgás örömének átadása a pedagógusok feladata.

A Visegrádon tartott értekezleten az MLSZ szakmai bizottságának elnöke, Nyilasi Tibor és a bizottsági tag Gellei Imre, illetve a szövetség grassroots igazgatója, Kovács Szilveszter is részt vett.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 44
2. Balatonfüredi FC 43
3. Úrkút SK 43
4. Tihanyi FC 39
5. Ajka Kristály SE 32
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 24
8. Fűzfői AK 18
9. Sümeg VSE 18
10. Várpalotai BSK 18
11. Tiac VSE 17
12. Magyarpolány SE 17
13. Csetény SE 16
14. Devecser SE 15
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. február 22. 14:51
tovább »