Mezei futás: SVSE-éremeső Salgótarjánban

  • atlétika
  • 2018.11.29
  • 12:13
  • SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület futói két arany-, illetve egy-egy ezüst- és bronzérmemmel gazdagodtak az országos mezei futóliga sorozat negyedik állomásán.

November 24-én Salgótarjánban rendezték meg az országos mezei futóliga sorozat negyedik állomását, melyen a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) is részt vett.

A hajnali indulás és a hosszú utazás sem akadályozhatta meg a királynék városának egyesületét abban, hogy versenyzőik kivétel nélkül remekül szerepelhessenek. Varga Gréta Barbara a futamát végig uralva magabiztosan nyert. A junior lányok között első érmét szerezte meg Magyar Veronika, aki rögtön a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A sérüléséből visszatérő Zsetnyai Ákos hosszú idő után először állhatott rajthoz, s egyből az előkelő második helyen is végzett. Külön öröm, hogy rögvest mögötte ért célba Tóth Márton, aki egy évvel fiatalabbként is nagyszerűen helytállt az idősebbek mezőnyében.

Magyar Veronika először állhatott fel a dobogóra

Említést érdemel még, hogy Felber Balázs a junior fiúk 7 km-es távján negyedik helyen ért célba, valamint Kirsch Natália teljesítménye is, aki az ifjúsági lányok versenyében a nyolcadikként végzett. Ezúttal nem sikerült pontot szereznie, de remekül futott: Sigmond Sára, Bányai Petra és Nick Márton.

Az ötödik forduló, tehát az utolsó állomás a magyar bajnokság lesz, melyet 2019. március 15-én fognak megrendezni Kecskeméten. A sorozat végén a legjobb versenyzőket és egyesületeiket is díjazza majd a Magyar Atlétikai Szövetség.