Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy sikert aratott a 'Gyere hokizni' roadshow Veszprémben

2018. november 20. 19:00
Szuper Levente 98-szoros válogatott jégkorongkapus, valamint a női jégkorong-válogatott két kiválósága, Kiss Andrea és Horváth Tiffany is megyeszékhelyünkre látogatott kedden.

November 20-án első alkalommal érkezett a királynék városába a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni” elnevezésű jeges roadshow-ja. Az országos kezdeményezés veszprémi állomása a kedd délelőtti órákban a Simonyi Zsigmond Ének Zenei és Testnevelési Általános Iskola aulájában vette kezdetét. A szerencsés kisiskolások cserfes mosollyal és csillogó szemekkel figyelték, amikor is három hokiválogatott játékos – tanítási időben – köszöntötte őket.

Szuper Levente 98-szoros válogatott jégkorongkapus, Kiss Andrea a női jégkorong-válogatott támadója és a szintén a válogatottat erősítő Horváth Tiffany is szeretettel, szívből mesélt emlékeiről, pályafutásáról. Elmondták, mit is jelent nekik, hogy viselhetik nemzetünk színeit kedvenc sportágukban. A példaképek élettanácsokkal is ellátták a csöppségeket, s arra is ügyeltek, hogy egyikük se távozzon üres kézzel: dedikált kártyákkal, mini mezekkel, kulcstartókkal és eredeti jégkorongokkal is kedveskedtek nekik.

A tanulóknak ezen kívül lehetőségük nyílt interaktív foglalkozásokra is, kvízkérdésekre válaszolhattak és korongvárat is építhettek. S ha mindez nem lett volna elég, még egy eredeti hokifelszerelést is magukra ölthettek. A kezdeményezés a Kossuth Lajos Általános Iskolában folytatódott, ahol ugyancsak hatalmas sikert arattak a jeges sportág csillagai a gyerkőcök köreiben.

Késődélután Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnökének vezetésével városunk növendék jégkorongcsapata betekintést engedett edzésébe az érdeklődő nagyközönség számára. Az egész napos program koraeste a városi hokipályán zárult, ahol a büszke szülők együtt korizhattak a „csöpp jéglovagokkal”.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.