Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Nehéz terepen bizonyítottak

2018. november 18. 11:54
Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület sportolói az Őszi Boróka Kupa elnevezésű tájékozódási futó versenyen.

Félezernél is többen indultak az alföldi Bócsa környékén november 10-11. megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő Őszi Boróka Kupa elnevezésű tájékozódási futó versenyen.

– A markáns domborzatú, homokbuckás terep nem számít pedig könnyűnek: a süppedő, homokos talajon kifejezetten nehéz futni, a tájékozódást pedig nemcsak a bonyolult domborzati formák, hanem a szúrós borókabokrokból álló, labirintusszerű növényzet is az átlagosnál nagyobb kihívássá teszi. A Boróka Kupa hagyományos jellegzetességeként az ellenőrző pontok nagy része ráadásul a bozótos részek sűrűjében volt elhelyezve – számolt be a terepviszonyokról Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Wieder Ilona, Tóth Attila és Mérő Dominika - Fotó: VHSWieder Ilona, Tóth Attila és Mérő Dominika - Fotó: VHS

A rövidített normáltávú, majd a másnapi normáltávú futam összesített időeredménye alapján alakult ki a helyezések sorrendje a mindkét pályát eredményesen teljesítők között.

A külföldi – döntően a környező országokból érkező cseh, szerb, szlovén, szlovák és osztrák – résztvevők mellett a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői is rajthoz álltak a kétnapos megmérettetésen. Eredményességüket egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem jelzi.

Eredmények:
M21BR: 1. Tóth Attila
W60: 2. Wieder Ilona
W18: 3. Mérő Dominika
M16: 3. Bálint Benedek

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.