Miskolcra látogat a Hoya

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.11.06
  • 07:15
  • veszpremkosar.hu
A MEAFC-Miskolc otthonában senki sem mehet biztosra, ám a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai november 7-én (szerda, 17.30 óra) kizárólag sikerben gondolkodnak, ami sikerülhet is, ha agresszíven védekeznek, illetve gyorsan és koncentráltan támadnak.

Az NB I/B Piros csoportban még veretlen bakonyiaknak az előző körben meggyűlt a bajuk a BKG-Príma SE-vel, mert az ellenfél nehezen adta a bőrét (89-78). A vendégek a feldobás előtt nem véletlenül álltak a tabella harmadik helyén, kihasználták a Mérész-legénység megingásait, provokatív harcmodort felvéve tartották a lépést az éllovassal, amely bajosan talált rajtuk fogást. Mivel kellemetlen stílusban iparkodtak, Madár Andrásék csak időnként tudták olvasni a védekezésük lényegét. A szigetszentmiklósiak később is magukra leltek, csak kis lépésekben lehetett állva hagyni őket. Aztán a küzdelmes derbi harmadik negyedében majd’ húszpontos előnyt harcoltak ki a veszprémiek, akiknél az akarás néha görcsösségbe csapott át. Noha a másik oldal összességében kemény diót jelentett, a listavezető tovább nyújtotta a győzelmi szériáját.

 Okosan és türelmesen támadna a Hoya

Nem lenne meglepő, ha a miskolciak elleni holtpontokon ismét az elszántságuk segítené át őket, a leendő, fiatal átlagéletkorú vetélytárs ugyanis lendületes és ellentmondást nem tűrő játékra képes. Három diadallal és három vereséggel most kilencedikek, legutóbb az MTK Törökbálintot fektették két vállra (70-67). A soraikban Takács Dánielre, Lippai Szabolcsra, Tóth Viktorra és Béres Dávidra érdemes odafigyelni.

– Hat győzelemmel, vagyis jó ritmusban kezdtük a szezont, ugyanakkor azt várom, hogy az előző mérkőzésünkhöz képest jobbak legyünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Az önbizalmunknak és a hangulatunknak jót tesznek az eddigi sikerek, de nem vagyunk elbizakodottak. Alighanem a miskolciak is extra motivációval lépnek pályára ellenünk, de ha figyelmesek, védekezésben pedig kellően szigorúak leszünk, akkor nagy meglepetés nem érhet bennünket. Azzal együtt sem, hogy az észak-magyarországi jó csapat. Okosan és türelmesen támadnánk, de az lenne a legjobb, ha minél több könnyű kosarat szereznénk. Hiszem, hogy az akaratunkkal és a hozzáállásunkkal nem lesz gond, kérdés, hogy a hosszú utazástól mennyire leszünk fáradtak. Bízom benne, hogy a múltkori hibáinkat ki tudjuk javítani, egyúttal megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »