Nem törtünk meg! – Nagy László

  • Telekom Veszprém
  • 2018.11.02
  • 11:06
Bízom a győzelmünkben, ideje már kimásznunk ebből a nagyon mély gödörből – fogalmazott a Telekom Veszprém csapatkapitánya a német ezüstérmes Rhein-Neckar Löwen elleni szombati (17.30) BL-rangadó előtt.

Igaz, a spanyol David Davis a BL-címvédő Montpellier ellen egygólos győzelemmel debütált a veszprémi kispadon, a bajnokságban azonban ez két forduló alatt sem sikerült neki. Ugyanis előbb a Tatabánya múlta felül saját csarnokában a mieinket, utóbb pedig a bajnoki címvédő, s továbbra is százszázalékos Szeged fektette két vállra az Építőket a Veszprém Arénában.

Nagy László, a Telekom csapatkapitánya a vehirsport.hu megkeresésére elmondta: nem törtek meg, nem felejtettek el kézilabdázni, s kőkeményen dolgoznak azon, hogy visszavezessék klubjukat oda, ahova valójában tartozik.

(Archív fotó)

– Egy biztos, nem törtünk meg és nem is fogunk megtörni. Ugyan nem állunk a helyzet magaslatán, de úgy érzem, szépen jövünk felfelé a tanácstalanságból, s optimizmussal tekintünk a jövőre. Amióta Davis itt van, ha érdekesen is hangzik, de elkezdtünk edzeni. Biztos vagyok benne, hogy ennyi elvégzett munkának, tréningnek és videózásnak meg kell, hogy látszódjon az eredménye. Azt gondolom, hogy a játékosállományunkkal nincs probléma, s azt sem hinném, hogy elfelejtettünk volna kézilabdázni. Úgy vélem, ha a soron következő két BL-mérkőzésünkből jól tudunk kijönni, az óriási önbizalmat és lendületet adhat. Kőkeményen dolgozunk a továbbiakban is, hogy a hibáinkat sikerüljön minimalizálnunk. Ha mindenkinek sikerül elvégeznie az edzőnk által rábízott feladatot, akkor jönni fognak a győzelmek – húzta alá az egy híján kétszázszoros válogatott játékos.

A jobbátlövő elismerte, megviselte a Szeged elleni vereség, de hangsúlyozta, szurkolóik együttérzése minden fájdalmán átsegíti. – Nem akartam, hogy látszódjon, de lelkileg nagyon megviselt a Szeged elleni vereségünk. Bíztam magunkban, de azzal is tisztában voltam, hogy egy nagyon erős gárda érkezik hozzánk, amely ráadásul lépéselőnyben is volt velünk szemben. Ezt nem is a Tatabánya elleni vereségünk miatt említem. Arra gondolok, hogy a Tisza-partiak az előző idény végén nálunk ünnepelhették a bajnoki aranyukat, ami lélektanilag hatalmas doppingot jelentett nekik. Látszott rajtuk, hogy most már elhiszik, hogy felvehetik velünk a versenyt. Főleg hazai pályán fájó egy ilyen fiaskó, ugyanis a szeretett közönségünknek is csalódást okoztunk vele. Viszont emelem a kalapom előttük, ugyanis ismét éreztették velünk, hogy mellettünk állnak jóban-rosszban, ami nagyon sokat jelent nekünk.

(Archív Fotó)

Szombaton (17.30) tehát folytatódnak a küzdelmek a Bajnokok Ligájában, a hatodik fordulóban a mieinkhez hasonlóan hatpontos német kupagyőztes Rhein-Neckar Löwen érkezik a bakonyi megyeszékhelyre.

– Egy nagyon jó, s kellemetlen ellenfél érkezik hozzánk, amely pörgős, kíméletlenül agresszív kézilabdát játszik. A Löwen rendre lehozza a kapusát, s hét a hat ellen szinte hibátlanul támad. Természetesen a rendkívül masszív védekezésükről sem szabad megfeledkeznünk. Úgy gondolom, hogy nincsen gyengepontjuk. Kevés olyan csapat van, amelyről ez elmondható, de a németek közéjük tartoznak. Szárnyalnak a saját bajnokságukban, s a BL-ben is szépen teljesítenek. A Kiel ellen elszenvedett hazai vereségük azonban önbizalomra adhat okot nekünk, ugyanis ez azt mutatja, hogy ők sem verhetetlenek. Mindenesetre bízom a győzelmünkben, ugyanis ideje lenne már kimásznunk ebből a nagyon mély gödörből – bizakodott a kétszeres BL-győztes a Löwen elleni szombati csata előtt.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 45
2. Telekom Veszprém 40
3. Grundfos Tatabánya KC 34
4. Balatonfüredi KSE 30
5. Csurgói KK 29
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 25
7. RotaChrom Dabas 21
8. FTC 18
9. Sport36-Komló 17
10. DVTK-Eger 15
11. CYEB Budakalász 14
12. Ceglédi KKSE 11
13. Mezőkövesdi KC 11
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás tegnap 19:08
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. március 10. 20:28
tovább »