Tovább nyújtanák győzelmi szériájukat

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.10.24
  • 19:24
  • veszpremkosar.hu
A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapat október 26-án (péntek, 18 óra) a fővárosi BKG-Príma SE-t fogadja az NB I/B Piros csoportban.

A mieink hétvégén komoly ellenállásba ütköztek, s noha a pályán egyenlő erők küzdelme zajlott, a MAFC ellen megnyerték a veretlen gárdák csatáját (80-85). A fővárosiak nehéz próba elé állították a vendégeket, akiknek a megingásait kihasználták, talán a tét miatt feszültebb Madár Andrásék nem is tudtak a saját ritmusukban játszani. Időnként nem találták a jó megoldásokat, aztán kilábaltak a hullámvölgyből, igaz, a békésiek elleni álomjátékot nem tudták megközelíteni. A mérkőzésen elől és hátul is akadtak kihagyásaik, a harmadik negyedbeli rövidzárlatuk után újra visszakapaszkodtak. Az izgalmak később fokozódtak, majd a veszprémiek megszilárdították a védelmüket és precízebb támadásokat vezetve átlendültek a holtponton. A hajrát is jobban bírták idegekkel, a végén nem engedték kiénekelni a szájukból a sajtot.

Tovább menetelne a Hoya

A veretlen éllovas ezúttal a BKG-Príma SE-t fogadja a Vetési gimnázium tornatermében és várhatóan velük is színvonalas párharcba bonyolódik, vagyis szintén nagy fegyvertény lenne a legyőzésük. A harmadik helyen álló budapestiek eddig egyszer kaptak ki, éppen a műegyetemistáktól (98-69). Az előző fordulóban a MEAFC-Miskolcot páholták el (97-67). A szekerüket főként Nagy Benedek, az amerikai Seth Kenan Berger, Nagy Botond és az ex-veszprémi Kovács Soma tolja, ám tőlük Czakó Tamást sem kell különösebben bemutatni a királynék városában.

– A pontvadászat eddigi részében megmutattuk az oroszlánkörmeinket, hol biztosan, hol szoros találkozón diadalmaskodtunk, de mindenkit megnyugtatok: próbálunk szerények maradni: nem szállunk el magunktól, az őszi győzelmeinktől – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Az viszont biztos, hogy bízunk magunkban, erényünk, hogy a keretünkből mindenki képes kosárszerzésre; tehát a támadójátékunk több pilléren nyugszik. Hiszem, hogy tudunk még fejlődni, hogy ennél is több van bennünk, ami azért is lényeges, mert van még javítanivaló a produkciónkban. Most is szeretnénk a szívünket, a lelkünket kitenni a pályára, csapatként küzdeni, végig koncentráltan kosárlabdázni, szépen járatni a labdát és tiszta dobóhelyzeteket teremteni. Ha élvezzük a játékot, nagy baj nem lehet. Az ellenfelünket egyénileg jó képességű sportolók alkotják, nívós szakmai munka zajlik náluk. Biztosan nagy figyelemmel lesznek irántunk, de mi is tisztességesen felkészültünk belőlük. Minden meccs más, s mi mindig csak a következő feladatra figyelünk. Mindenki jól és becsülettel dolgozik. Remélem, sokan lesznek majd a csarnokban, mert akkor garantálható a jó hangulat.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »