Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Ingyenes korcsolyázási lehetőség gyermekeknek

2018. október 20. 7:39
A város összes óvodájában, illetve négy általános iskola első osztályában hirdette meg programját a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület.

A Veszprémi Jégkorong Sportegyesület 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy a veszprémi óvodásokkal, illetve kisiskolásokkal megismertesse és megszerettesse a jégkorong, valamint a korcsolyázás szépségeit.

A királynék városában nem volt múltja a jeges sportágaknak, az egyesület ezért felvállalta az úttörő, egyben rögös feladatot. Folyamatosan fejlődve, a gyermekek és a sport iránt elkötelezve dolgoztak azon, hogy Veszprém is meghatározó szereplője legyen a magyar jégkorongbázisnak.

Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnökeMáhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnöke

– Harmadik éve immár, hogy a városunk összes óvodájából, illetve négy iskola első osztályából jelentkezhetnek gyerekek a programra, ami természetesen teljesen díjtalan a részükre. Költségtérítés nélkül visszük, hozzuk, s oktatjuk őket. Ugyanis az önerőnkön kívül pályázati, illetve önkormányzati támogatást is kaptunk. Egyedülálló a koncepciónk városban, melyet a szövetségünk is elismer – közölte portálunkkal Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnöke.

Hozzátette, szeretné, ha a gyermekekkel a szüleik is bátrabban jönnének korcsolyázni a meghirdetett időpontokra. – Ez egy remek időtöltés a téli időszakokban. Szeretnénk összehozni a családokat, hogy jól érezzék magukat, illetve, hogy ki tudjanak kapcsolódni egy picit – tette hozzá a szakember.

Marton Marci és büszke édesapja, Marton PéterMarton Marci és büszke édesapja, Marton Péter

Marton Péter szülő elismeréssel beszélt az egyesület munkásságáról, s elárulta, kisfia rögtön a sportág szerelmese lett. – Nagyon jó edzőkkel rendelkezik a klub, élsportoló szintű szakmai tudással szolgálják ki a gyermekeket. Úgy gondolom, ez ezen a szinten kimagasló. Kisfiúnkat, Marcit, négyéves korában vittük el először hokiedzésre a feleségemmel. Úgy voltunk vele, hogy több sportágat is szeretnénk kipróbáltatni vele, de erre nem volt szükség. Szerelem volt első látásra! – húzta alá Péter, aki hozzátette, nagyon jó dolognak tartja, hogy az egyesület ingyenes oktatást biztosít gyermekeknek, ugyanis ezzel a kevésbé tehetős szülőkön is segítenek.

A Veszprémi Jégkorong Sportegyesület az őszi szünettől várja a korcsolyázni vágyó gyerekeket, fiatalokat, s felnőtteket, a veszprémi Intersport Jégpályán.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.