Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Tizenharmadik lett Péringer Márk

2018. október 15. 14:08 // Forrás: VEDAC
Felszakadt ujjal is helyt állt a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián Péringer Márk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője.

Argentína fővárosában, Buenos Airesben még jelenleg is zajlik a harmadik ifjúsági olimpia, ahol a VEDAC diszkoszvetője, Péringer Márk a tizenharmadik helyen végzett.

Az olimpián ezúttal új szisztéma szerint bonyolították le a diszkoszvető viadalt. A fiatalok két selejtezőben dobhattak, az itt elért legjobb eredményük összeadódott, és így alakult ki a végeredmény.

– Márknak nem volt szerencséje, ugyanis az elutazás előtti másfél hétben egyáltalán nem tudott edzeni, középfülgyulladást kapott, magas lázzal feküdt otthon, s a betegség az egyensúly érzékére is kihatással volt. Végül egy felhozó tréningen tudott részt venni – kezdte Mozsdényi Dávid, Márk edzője.

Péringer Márk és Mozsdényi Dávid - Fotó: VEDACPéringer Márk és Mozsdényi Dávid - Fotó: VEDAC

Mint kiderült, kint Argentínában napról napra jobban érezte magát Márk, s ez az edzéseredményein is meglátszott.

– Az első selejtező alatt szakadt az eső, s az egyik sorozatban el is csúszott Márk, érthető, hogy ezek után nem tudott olyan jó eredményt elérni, 49,37 méterig jutott. A második fordulóban már jobban teljesített, 50,54 métert ért el, bár lehetett volna jobb is, hiszen felszakadt az ujja, ami folyamatosan vérzett és ez nagyban befolyásolta a teljesítményét. Összességében 99,91 méterrel a tizenharmadik helyen végzett – összegzett Mozsdényi Dávid.

Az edző hozzátette, Márk mindössze másfél éve foglalkozik diszkoszvetéssel, s ez alatt 14 métert fejlődött, és kijutott két világversenyre is.

– Szerintem egy jó alapozással Márk tovább javulhat, annak ellenére, hogy már a junior korosztályba lép át és 1,75 kilós szerrel kell majd dobnia. Szeretnénk a télen megfelelő alapokat lerakni ahhoz, hogy jövőre részt vehessen a svédországi junior Eb-n. Ha Márk a várt ütemben fejlődik tovább, akkor pedig a két év múlva esedékes junior világbajnokságon döntőre is esélyes lehet – fogalmazott Mozsdényi Dávid.

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia október 18-án ér véget, akkor tartják a záró ceremóniát is.

vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.