Presztízscsata a horizonton

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.10.11
  • 07:30
A férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának városi rangadója parázs hangulatot ígér, ugyanis a Telekom Veszprém U21 szombaton (13.00) a nagy rivális Veszprémi KKFT-vel méri össze erejét.

Igazi veszprémi rangadót láthatnak, akik szombaton (13.00) kilátogatnak a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokba, ugyanis a megyeszékhely két kézilabdacsapata egymás ellen lép pályára a másodosztályban.

Dörnyei Borisz, a Telekom U21 fiatal kiválósága a vehirsport.hu érdeklődésére elmondta, presztízscsatát vár a városi rivális ellen. – A két veszprémi társaság mindig kemény csatát vív egymással, nyilván ezúttal is óriásit fog küzdeni mindkét fél. Úgy gondolom, ha azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, mint a Váci KSE ellen a második félidőben, akkor győztesként hagyhatjuk el a játékteret – bizakodott a játékos, aki szerint a szépen megszervezett játék, illetve ellenfeleik hibáinak „megbüntetése” lehet a kulcs a győzelemhez.

Dörnyei Borisz presztízscsatát vár

Dörnyei a szezonban már a Telekom Veszprém élvonalbeli felnőtt gárdájában is lehetőséghez jutott, ahol meg is hálálta a bizalmat, ugyanis a Csurgó és az Eger-DVTK ellen gólt is szerzett. – Minden egyes percét élveztem a közös munkának. Az edzéseken tanulni tudok a felnőttektől, s úgy érzem, ez a javamra válik. A legfőbb célom természetesen a fejlődés– tette hozzá a jobbszélső, aki a másodosztályban is szeretne sikeres idényt futni.

Nagy Barnabás, a Veszprémi KKFT utánpótlás-válogatottat is megjárt kapusa győzelmet vár csapatától, bár úgy érzi, nagyon nehéz, szoros csata várható. – Természetesen győzelmet várok a hétvégén. Tény, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Biztos vagyok benne, hogy a másik veszprémi klub is maximálisan oda fogja tenni magát, s így végig nagyon szoros lesz a mérkőzés. Nagyon sok meccset játszottunk már le együtt, s egymás ellen is, egyszer sem volt egyik csapatnak sem könnyű dolga – vélekedett Nagy, aki az előző idényben még a Telekom együttesét erősítette.

Nagy Barnabás: ég bennem a vágy, hogy veszprémiek ellen bizonyíthassak

– Mindig nagy izgalommal tölt el, ha egy korábbi együttesem ellen kell játszanom. Ilyenkor kíváncsian várom, hogy ki milyen újdonsággal rukkol elő, ugyanis kapusként jobbára megtapasztaltam már, hogy ki, hova, s miként szeret lőni. Azt sajnos nem tudom előre, hogy pályára lépek-e, ezt majd közvetlenül a csata előtt tudjuk meg. Ettől függetlenül minden mérkőzésre egyaránt maximálisan készülök, s most különösképp ég bennem a vágy, hogy veszprémiek ellen bizonyíthassak – fogalmazott a tehetséges hálóőr.

Négy forduló után a VKKFT egy győzelemmel, illetve három vereséggel áll a tabella kilencedik helyén, míg a Telekom mind a négy találkozóját elveszítette, így pont nélkül foglalja el a tabella tizenegyedik helyét.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 20
2. Agrofeed ETO-SZESE 19
3. NEKA 17
4. Szigetszentmiklósi KSK 16
5. Tatai AC 11
6. Veszprémi KKFT 11
7. Telekom Veszprém U21 10
8. Pécsi VSE 10
9. Balatonfüredi KSE U21 8
10. Budai Farkasok NKFT 7
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 5
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2019. február 12. 11:28
tovább »