Presztízscsata a horizonton

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.10.11
  • 07:30
A férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának városi rangadója parázs hangulatot ígér, ugyanis a Telekom Veszprém U21 szombaton (13.00) a nagy rivális Veszprémi KKFT-vel méri össze erejét.

Igazi veszprémi rangadót láthatnak, akik szombaton (13.00) kilátogatnak a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnokba, ugyanis a megyeszékhely két kézilabdacsapata egymás ellen lép pályára a másodosztályban.

Dörnyei Borisz, a Telekom U21 fiatal kiválósága a vehirsport.hu érdeklődésére elmondta, presztízscsatát vár a városi rivális ellen. – A két veszprémi társaság mindig kemény csatát vív egymással, nyilván ezúttal is óriásit fog küzdeni mindkét fél. Úgy gondolom, ha azt a teljesítményt tudjuk nyújtani, mint a Váci KSE ellen a második félidőben, akkor győztesként hagyhatjuk el a játékteret – bizakodott a játékos, aki szerint a szépen megszervezett játék, illetve ellenfeleik hibáinak „megbüntetése” lehet a kulcs a győzelemhez.

Dörnyei Borisz presztízscsatát vár

Dörnyei a szezonban már a Telekom Veszprém élvonalbeli felnőtt gárdájában is lehetőséghez jutott, ahol meg is hálálta a bizalmat, ugyanis a Csurgó és az Eger-DVTK ellen gólt is szerzett. – Minden egyes percét élveztem a közös munkának. Az edzéseken tanulni tudok a felnőttektől, s úgy érzem, ez a javamra válik. A legfőbb célom természetesen a fejlődés– tette hozzá a jobbszélső, aki a másodosztályban is szeretne sikeres idényt futni.

Nagy Barnabás, a Veszprémi KKFT utánpótlás-válogatottat is megjárt kapusa győzelmet vár csapatától, bár úgy érzi, nagyon nehéz, szoros csata várható. – Természetesen győzelmet várok a hétvégén. Tény, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Biztos vagyok benne, hogy a másik veszprémi klub is maximálisan oda fogja tenni magát, s így végig nagyon szoros lesz a mérkőzés. Nagyon sok meccset játszottunk már le együtt, s egymás ellen is, egyszer sem volt egyik csapatnak sem könnyű dolga – vélekedett Nagy, aki az előző idényben még a Telekom együttesét erősítette.

Nagy Barnabás: ég bennem a vágy, hogy veszprémiek ellen bizonyíthassak

– Mindig nagy izgalommal tölt el, ha egy korábbi együttesem ellen kell játszanom. Ilyenkor kíváncsian várom, hogy ki milyen újdonsággal rukkol elő, ugyanis kapusként jobbára megtapasztaltam már, hogy ki, hova, s miként szeret lőni. Azt sajnos nem tudom előre, hogy pályára lépek-e, ezt majd közvetlenül a csata előtt tudjuk meg. Ettől függetlenül minden mérkőzésre egyaránt maximálisan készülök, s most különösképp ég bennem a vágy, hogy veszprémiek ellen bizonyíthassak – fogalmazott a tehetséges hálóőr.

Négy forduló után a VKKFT egy győzelemmel, illetve három vereséggel áll a tabella kilencedik helyén, míg a Telekom mind a négy találkozóját elveszítette, így pont nélkül foglalja el a tabella tizenegyedik helyét.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 20. 11:08
tovább »