A hibátlan Hoya a Békést fogadja

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.10.10
  • 17:46
  • veszpremkosar.hu
Veszélyes rivális ellen lép pályára a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém október 12-én (péntek, 18 óra) a Vetési gimnázium sportcsarnokában, ám az évadban még veretlen kosárlabdázóink számára kizárólag a győzelem lehet az egyetlen elfogadható eredmény.

Gárdánk hétvégén érvényesítette a papírformát és az akaratát, miután az NB I/B Piros csoportban behúzta a harmadik őszi sikerét – ezúttal a Pécsi VSK-Kronosz Kiadónak parancsoltak megálljt (78-96). Pedig a védekezésükbe kevés energiát fektettek, s mert az ellenfélé sem állt a helyzet magaslatán, az első félidőben gyakran potyogtak a kosarak. A csata a vártnál kicsivel nehezebben alakult, igaz, idővel állandósult a tíz-tizenkét pontos különbség, más kérdés, hogy hátul nem sikerült ritmusra lelni: mivel kihagyott a figyelmük, a hátsó alakzatuk többször megingott. Később mind nagyobb lett a feleket elválasztó eltérés, a mieink néha úgy kerültek helyzetbe, mintha tréningen lennének. A csapatok az utolsó negyedórára lassítottak, sportolóink koncentrációja csökkent, „takaréklángon” már nem törték magukat, és rossz döntéseket hoztak.

Mérész Csaba nehéz derbit vár (archív fotó)

Leendő vetélytársuk, az Omnia Pub & Food Békés jelenleg (…egy győzelemmel és két vereséggel) kilencedik a tabellán, az otthonukban előbb kikaptak a MAFC-tól (83-102), majd két vállra fektették a MEAFC-Miskolcot (86-81), míg idegenben elhasaltak a BKG-Príma SE pályáján (90-72). A szekerüket főként Boinitzer Dávid, Krstic Danijel, Koma Dániel és Kertész Dániel tolja.

– Védekezésben többre vagyunk képesek annál, mint amit legutóbb mutattunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Pécsett túl puhák voltunk hátul, mindenhonnan lekéstünk, a védelmünk néha átjáróházra hasonlított. Ez azt jelenti, hogy azóta – elsősorban – a hátsó alakzatunkat próbáljuk rendbe tenni. Azonban az előző mérkőzésekhez képest más dolgokban is javulnunk kell. Bízom benne, hogy a védelmünket illetően ezúttal minden másként lesz. Még nem vagyunk kész csapat, sok munka vár ránk, a célunk, hogy lépésről-lépésre fejlődjünk. A békésiek már megmutatták, hogy jó együttesük van, ezért oda kell tennünk magunkat. Kiváltképp hazai környezetben, a szurkolóink előtt. Fontos lesz, hogy ne legyen sok eladott labdánk, koncentráltan és pontosan kosárlabdázzunk. Sok apróságra kell figyelnünk, hogy megállítsuk őket. Nehéz derbit várok, de kizárólag a győzelem jár a fejünkben.