Tatai ötöt, az FCV tízet lőtt

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.10.08
  • 21:24
A félidőben még hátrányban volt, a második játékrészben aztán hengerelt, s végül 10-4-re nyert a vendég Szigetszentmiklós ellen a veszprémi futsalcsapat hétfőn az NB I-ben.

Három hazai győzelem után egy héttel ezelőtt kikapott Dunaújvárosban a veszprémi futsalcsapat (5-3), amely hétfő est az újonc Szigetszentmiklós vendéglátójaként szerette volna kiköszörülni a csorbát. Nem ígérkezett azonban könnyűnek a bajnoki, hiszen ellenfelük az előző körben 6-1-re kiütötte a Nyírgyulajt.

Úgy tűnt, át is tudta menteni remek formáját a Pest megyei alakulat, amely Gál révén már a 3. percben vezetést szerzett. S még csak ekkor jött az igazi hidegzuhany a mieink számára, egy perc sem telt el, amikor Schrancz tíz méterről nagy bombát zúdított Schmidmajer hálójába (0-2).

A Boromisza Dánielt sérülés miatt nélkülöző Veszprém lassanként felocsúdott, s átvette a mérkőzés irányítását, de alaposan meggyűlt a baja a vendégek lelkes, szervezett játékával. A játékrész felénél aztán Dávid jóvoltából megszületett az első hazai gól (1-2). A Madarász-csapat küzdött, hajtott az egyenlítésért, de továbbra sem adta olcsón a bőrét a rivális.

Negyedóra játék után Schmidmajernek kellett megakadályoznia, hogy újra kettővel vezessen az ellenfél. Nem tetszettek a látottak a Madarász mesternek, aki időt is kért. Két perccel a vége előtt Márkus vezethette a játékszert egy az egyben az ellenfél kapusára, aki óriásit védett. A kipattanó Tatai elé került, aki lőtt, de ezt is hárította Matus. Legalább ekkora lehetőség maradt ki az utolsó minutumban: a jobb oldalon megiramodó Bencsik Roland ügyesen passzolt a védők mögé, ám Tatai nem tudta a hálóba kotorni a labdát.

Akárcsak az első, a második felvonás is rosszul kezdődött hazai szempontból. Egy perc sem telt el ugyanis, amikor Bencsik Ádám öngóljával ismét kettőre nőtt a különbség. A folytatás viszont merőben másként sikeredett, mint a találkozó elején, a házi gólkirály Tatai ugyanis másodpercekkel később a hálóba lőtt (2-3).

Továbbra is jó iramban folyt a játék, egymás után dolgozták ki helyzeteiket a felek, mindkét kapusnak bizonyítania kellett. A veszprémi támadógépezet ekkor beindult: Tatai tizenkét méterről védhetetlenül lőtt a hálóba, egy perccel később Bencsik Roland a vezetést is megszerezte, majd Tatai meg is duplázta az előnyt (5-3).

S ezzel még korántsem volt vége. Bár Östör révén még szépített a rivális. A folytatásban valósággal hengerelt az 1. FCV. Egy percenként estek a hazai gólok: Tar, Bencsik Roland és Tatai is gólt lőtt. Fél óra játék után 8-4 állt az eredményjelzőn.

A szigetszentmiklósiak öt a négy ellen vezették támadásikat, de ez sem hozott számukra eredményt. Sorra vezethette veszélyes támadásait a Veszprém, amely néhány perc leforgása alatt akár újabb négy gólt is jegyezhetett volna. Öttel a vége előtt aztán Dávid az üres kapuba lőtt, majd kisvártatva Tatai szerezte meg önmaga ötödik (!) találatát (10-4). Madarász János a hajrában fiatal kapusát, Simont is pályára küldte, akinek védéseket is sikerült bemutatnia.

A kiütéses sikert vastapssal honorálta a Március 15. utcai csarnok szépszámú közönsége. Pénteken az eddig hibátlan Berettyóújfaluhoz látogatnak a mieink.

Futsal NB I, 5. forduló:
1. FC Veszprém–Szigetszentmiklós Futsal 10-4 (1-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Vass (Kiss G., Leél-Őssy).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Dávid. Csere: Simon, Spandler (kapusok), Tar, Gyurcsányi, Erdősi, Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Szigetszentmiklós: Matus – Gál, Schrancz, Gergály, Fülöp. Csere: Klicsó (kapus), Reich, Faragó, Varga B., Vörös, Déri, Östör, Nagy R., Máthé. Vezetőedző: Somogyi Gábor.
Gólszerzők: Dávid (11., 35.), Tatai (22., 24., 26., 30., 36.), Bencsik R. (25., 29.), ill. Gál (3.), Schrancz (4.), Bencsik Ádám (21. – öngól), Östör (27.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első félidőben még nem úgy működött a gépezetünk, ahogyan azt terveztük, így hátránnyal vonultunk a pihenőre. A szünet után viszont már azt nyújtotta a csapatom, amit tud. Elképesztő támadásokat vittünk véghez, fantasztikusan játszottunk. A győzelmet Bognár Péternek és családjának ajánljuk, minden jót kívánva születendő gyermeküknek. Gratulálok a szigetszentmiklósiaknak is, mert jó úton járnak.

Somogyi Gábor: – Jól kezdtünk, a második játékrészben azonban kijött a két gárda közötti tudáskülönbség. Mindez érthető, hiszen nemrég még az NB II-ben játszottak a fiúk. Az út, amin járunk ilyen pofonokkal szegélyezett. Igyekszünk minden mérkőzésből tanulni, s felnőni a feladathoz.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »