Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közel félezren sportoltak

2018. október 4. 18:08 // Forrás: VEDAC
Futó, ugró és dobószámokban mérhették össze tudásukat a gyerekek a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Köztársaság Kupán, amelyet a veszprémi Báthory iskola és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) közösen rendezett meg.

Szeptember 27-én, a veszprémi egyetemi stadionban közel félezren gyűltek össze, harmincnégy megyei iskolából. A megye legnagyobb létszámú atlétikai viadalán futó, ugró és dobószámokban hirdettek versenyt. Az eredményeket nemcsak egyéniben és csapatban, hanem iskolák szerint is számítják.

Barták Péterné, a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola igazgatója nyitotta meg az eseményt. – Intézményünk négy éve rendezi az eseményt és mindig izgalmas, színvonalas versenyeket látunk. Remélem, ez most is így lesz – bizakodott az intézményvezető.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. – Balesetmentes, sportszerű küzdelmet kívánok mindenkinek. Nagy köszönet azoknak, akik részt vettek a szervezésben, emellett kiemelném a résztvevő intézmények, edzők és testnevelők munkáját is – fogalmazott.

– Ilyen sok tehetséges gyerek ritkán fordul meg egyszerre a stadionban, ezért mindig különleges számunkra a Köztársaság Kupa – hangsúlyozta Németh Attila, a társrendező VEDAC ügyvezető igazgatója. – Köszönjük az iskoláknak, illetve a tanároknak a sikeres mozgósítást.

Kungl JózsefKungl József

Huszonnégy évvel ezelőtt az eseményt Kungl József álmodta meg. A remek edző, testnevelő idén ünnepelte 70. születésnapját, ezért a VEDAC egy meglepetéssel is készült, a Köztársaság Kupán köszöntötték fel a szakembert.

Különdíjat kapott a viadalra legtöbb diákot mozgósító, benevező testnevelő, ezt az elismerést Máhl Krisztián, a Simonyi iskola tanára vehette át.

A nap végén kiderült, az intézmények közötti versenyben a veszprémiek közül a Simonyi végzett az élen, megelőzve a Báthoryt és a Gyulaffy László iskolát. A megyei iskoláknál a Fekete-Vörösmarty (Ajka) nyert, második a zirci Reguly, harmadik az ajkai Szent István Király iskola lett.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.