Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Wieder Ilonát idén sem lehetett legyőzni

2018. szeptember 25. 7:45
A Veszprémi Honvéd SE kiválósága, Wieder Ilona újabb országos bajnoki címet szerzett a szenior hölgyek között a rövidtávú tájékozódási futó ob-n.

Szeptember 15-16-án Miskolcon rendezték meg Magyarország 2018. évi rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságát.

– Az egyéni versenyszám délelőtti selejtezőjére egy lakótelepen került sor, parkok, játszóterek és sportlétesítmények érintésével, míg a délutáni döntőnek a Kisavas nevű városrész adott otthont, ahol a komolyabb szintkülönbségek, a sok lépcső, és az eső miatt csúszóssá vált útburkolatok tették nehezebbé a tájékozódási feladatok teljesítését fizikailag is. A helyszín egyébként is sok kihívás elé állította a résztvevőket, ugyanis számtalan kikerülendő objektum (magas falak, kerítések, tó, magánterületek) figyelembe vételével kellett megtalálni a legoptimálisabb útvonalat az ellenőrző pontok között – írta le a versenykörülményeket Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd SE tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Az ob-n sikeresen szereplő VHSE versenyzők - Fotó: Bálint MónikaAz ob-n sikeresen szereplő VHSE versenyzők - Fotó: Bálint Mónika

A sprint váltó helyszíne a miskolctapolcai strandfürdő és környezete volt, park jellegű, erdős részeket is magában foglaló területekkel.

A megmérettetésre megyénkből is utaztak tájfutók, akik kitűnő eredményeket értek el: Wieder Ilona újabb országos bajnoki címet szerzett a szenior hölgyek között, de Bálint Benedek, Molnár Zoltán, Horváth Tivadar, Lantai Lili és Németh Zsoltné is további érmekkel öregbítette a Veszprém megyei tájfutók jó hírét.

A sprint váltón is született egy nagyszerű siker; országos bajnoki címet szerzett a Molnár Attila, Széplaki Erika és Molnár Zoltán összeállítású csapat. Mellettük egy ezüst- és egy bronzérmet is bezsebelhettek a Veszprémi Honvéd SE által indított váltók.

Egyéni eredmények:
F14E: 4. Bálint Ádám
F16E: 2. Bálint Benedek
F21E: 6. Molnár Attila
F35A: 6. Vajda Zsolt
F40A: 2. Molnár Zoltán
N14E: 3. Lantai Lili
N18E: 5. Mérő Dominika
N50A: 3. Németh Zsoltné
N55A: 5. Böröczkyné Makai Anna
N65A: 1. Wieder Ilona

Sprint váltó eredmények:
V14A: 2. Gaschler Emma, Bálint Gergő, Bálint Ádám, Lantai Lili; 8. Tokai-Kiss Zsófia, Kovács Jeromos, Barát Miklós, Molnár Boglárka
V105A: 1. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán
V165A: 3. Vereszki Tibor, Wieder Ilona, Domán Gábor

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.