Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Aranyérem a váltóbajnokságon

2018. szeptember 23. 18:24 // Forrás: VEDAC
A kiegyensúlyozott hazai mezőnyben egy aranyérmet hoztak haza a VEDAC versenyzői a 2018. évi atlétikai váltófutó bajnokságról.

A váltó ob-nak Szekszárd adott otthont, ahol az újonctól a felnőtt korosztályig mutathatták meg tudásukat a versenyzők. A viadalon végül 13 szakosztály tudott aranyérmet nyerni, köztük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Szemán János és Koós-Hutás László által felkészített csapata is.

A fiatalokkal felálló férfi 800-as váltó szépen teljesített, a Miskey Bendegúz, Bertalan Renátó, Rezeli Martin és Barabás Gábor alkotta négyes alig maradt le a dobogóról.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Az ifjúsági korosztályban indított 800-as váltó viszont bajnoki címet szerzett. A Szemán Kittivel, Tóth Eszterrel, Koós Rékával és Torda Csengéval felálló csapat 10:21.50 perc alatt teljesítette a 3200 méteres távot. A bajnoki cím a VEDAC-os lányok mellett Szemán János edző remek taktikai érzékének is köszönhető, aki felismerte a lehetőséget, hogy a serdülő korosztályú csapat az ifik között bajnoki címet szerezhet, így egy korosztállyal feljebb nevezte a csapatot.

Eredmények. Férfi, 4x800: 4. VEDAC (Miskey Bendegúz, Bertalan Renátó, Rezeli Martin, Barabás Gábor) 8:23.30. Női. Ifjúsági, 4x800: 1. VEDAC (Szemán Kitti, Tóth Eszter, Koós Réka, Torda Csenge) 10:21.50.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.