Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Irány Argentína!

2018. szeptember 21. 21:07 // Forrás: VEDAC
Egyetlen veszprémi résztvevője lesz a hamarosan kezdődő ifjúsági olimpiának. Péringer Márk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője is letette esküjét a magyar csapat tagjaként.

A 3. nyári ifjúsági olimpiai játékokon 79 fős magyar küldöttség vehet részt. A Buenos Airesben megrendezendő esemény október 6-án veszi kezdetét. A viadalig rohamosan fogy az idő, így a kvalifikációval rendelkező sportolók már túl vannak az eskütételen is.

Péringer Márk edzője, Mozsdényi Dávid elmondta, sajnos ő nem tud elutazni Argentínába, de az ünnepélyes eskütételre elkísérte tanítványát.

Az eskü szövegét korábbi és aktív olimpikon sportolók – Kulcsár Krisztián vívó, Cseh László úszó, Karakas Hedvig judós, dr. Kamuti Jenő vívó, Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Fábián László öttusázó, dr.Baji Balázs atléta, Kökény Beáta kézilabdázó, Imre Géza vívó és Vörös Zsuzsanna öttusázó – mondták el ezúttal videón keresztül.

Mozsdényi Dávid és Péringer Márk - Fotó: VEDACMozsdényi Dávid és Péringer Márk - Fotó: VEDAC

– Nagyon felemelő és tiszta pillanatokat éltünk át. Örömteli, hogy Márk és társai már ilyen fiatalon bepillantást nyerhetnek az olimpiai hangulatba. Olimpián részt venni minden sportoló álma. Igaz, ez még ifjúsági viadal, ám mondhatjuk azt is, ez az előszobája a felnőtt ötkarikás játékoknak – magyarázta a tréner.

Megtudtuk, hogy Márk október 2-án kel útra a dél-amerikai országba, addig még dobókörbe áll a hétvégi Kis Károly emlékversenyen, valamint jövő héten egy szombathelyi erőpróbán is.

– Szerencsére Márk teljesen felépült a bokaszalag szakadásából és teljes erővel készül az argentínai megméretésre. Az edzéseken már kiválóan teljesített, 55-56 métereket is dobott. Szeretném, ha az említett két versenyen új egyéni csúcsot dobna, most 53,60 méter a legjobbja. A formaidőzítésünk csúcsa az olimpiára esik, ott pedig bármi megtörténhet – bizakodott a tréner.

Mozsdényi Dávid kifejtette, az ifi olimpián új rendszerben bonyolítják le a dobó szakág versenyeit. Október 8-án és 10-én is dobókörbe hívják a résztvevőket, akik mind a kétszer négyszer próbálkozhatnak. A nyolc dobást követően a két legjobbat összeadják, abból átlagot vonnak és így alakul ki a végeredmény.

– Ez a rendszer azért is jó, mert ha egyik nap esetleg nem úgy sikerülnek a dobások, ahogy a sportoló várta volna, ott a lehetőség a javításra. Ugyanakkor, aki a legjobb akar lenni, annak nem elég egyszer nagyot dobni. Átlagon felüli eredmények szükségesek ahhoz, hogy valaki a dobogóra álljon – vélekedett Mozsdényi edző.

A harmadik – egyben első nem ázsiai helyszínű - nyári ifjúsági olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 12 napon át tart majd október 6. és 18. között. A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszámban összesen 1250 éremért fognak megküzdeni. A 79 fős magyar küldöttségből tizenhatan az atlétikai számokban indulnak. Péringer Márk az egyetlen diszkoszvető.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.