Háromból három – simán nyertek a futsalosok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.09.17
  • 21:15
Harmadik hazai mérkőzését is megnyerte az NB I-ben a veszprémi futsalcsapat, amely hétfőn az újonc Csömört fektette két vállra.

Sorozatban harmadik hazai meccsét játszotta a futsal élvonalban a két győzelemmel rajtoló Veszprém, mely a szintén veretlen, két döntetlennel kezdő Csömörrel csatázott hétfő este.

Az első néhány perc kiegyenlített játéka után fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását a Veszprém. Bognár és Tatai is próbára tette Varsányi kapus reflexeit, aki mindkétszer résen volt. A 4. percben aztán Dávid tüzelt távolról, a labda pedig a vendégek védőjén, Józsán irányt változtatva a hálóban kötött ki (1-0).

Az 1. FCV uralta a játékot, a kósza kontrákkal próbálkozó, bátortalanul futsalozó rivális keveset tudott megvalósítani elképzeléseiből. Egy alkalommal Maruzsi és Lódi játszott össze ügyesen, amely végén utóbbi lőhetett, de Spandler ezúttal is a helyén volt.

Kisvártatva gyönyörű akciót vezetett a házigazda: Tatai, Boromisza és újra Tatai volt a játékszer útja, amely a szép kényszerítőzés után védhetetlenül landolt a kapuban (2-0).

A folytatásban még inkább a Madarász-csapat dominált, de az egyértelmű fölény ellenére sem sikerült begyötörni a következő gólt. Hárommal a vége előtt Tatai kétszer is betalálhatott volna, de nem tudta becsapni Varsányi Áront. Az utolsó percben aztán a kapust is kicselezte a bakonyiak csapatkapitánya, ekkor viszont a mezőnyjátékos Varsányi Botond szabadított fel az utolsó pillanatban. Tar veszélyeztetett még fejjel, de az is kimaradt.

Ígéretes szabadrúgással kísérletezhetett a Rubeola a második felvonás elején, ám Tősér tíz méterről eleresztett löketét Spandler kiütötte. A folytatásban is nyomott a Veszprém, de hiányzott a pontosság a támadások eredményes befejezéséhez. Bencsik Roland keresztbe lőtt labdáját is csak az oldalhálóba juttatta Tatai. A 29. percben aztán megtört a jég, sokadik kísérletére Tatai mattolta a remeklő Varsányi Áront (3-0).

A neonzöld mezesek továbbra is hősiesen védekeztek, élükön Varsányi kapussal, aki többször is amolyan söprögető szerepben tisztázott. Három és fél perc volt vissza, amikor Beke révén váratlanul szépítettek a vendégek (3-1). Sőt, másodpercekkel később újabb életerős löket érkezett Spandler felé, aki ezúttal már védett.

Varsányi kapus egészen a mieink hatosáig merészkedett, ám labdát vesztett. Dávid nyargalhatott az üres kapu felé, de a lövése elakadt a védőjében. Kettővel a lefújás előtt aztán javított Dávid, ugyanis remek passzal kínálta meg Bencsik Rolandot, aki így beállította a 4-1-es végeredményt.

Futsal NB I, 3. forduló:
1. FC Veszprém–Rubeola FC Csömör 4-1 (2-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Farkas (Kubicsek, Sipos).
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza D., Bognár, Bencsik Ádám. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Tar, Márkus, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Varga Á, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Csömör: Varsányi Á. – Nehéz, Maruzsi, Jenei, Husz. Csere: Németh M. (kapus), Tősér, Lódi, Fischer, Beke, Varsányi B., Víz, Józsa. Vezetőedző: Takó Csaba.
Gólszerzők: Józsa (4. – öngól), Tatai (8., 29), Bencsik (38.), ill. Beke (37.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Végig uraltuk a mérkőzést, megérdemelten nyertünk. Csak elvétve kerültünk nehéz helyzetbe, azt is magunknak köszönhettünk, s nem annak, hogy az ellenfél megbontotta volna a védekezésünket. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert rengeteg ziccert dolgoztunk ki, s megvolt a kellő egyensúly a támadás és védekezés között.

Takó Csaba: – Bosszantó mérkőzésen vagyunk túl. Bátortalanul, visszafogottan kezdtünk, több lehetőséget is adtunk a Veszprémnek, hogy könnyű gólokat szerezzen. A második félidőben sokat változott a játékunk, de az eredményességünk ekkor sem javult. A Veszprém jobb csapat, előttünk jár, de szorosabb lehetett volna a találkozó.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »