Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Nem sokat változtak az izlandiak

2014. január 25. 18:26 // Forrás: MTI
A magyar kézilabda-válogatott videóelemzője szerint az olimpiai negyeddöntőben szerepelt csapathoz képest nem sokban változott az izlandi együttes, amely kedden a magyarokkal találkozik a dániai Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

"Továbbra is a nyitott védekezés jellemző rájuk, mint ahogyan eddig is. Nagyon szellemes, kreatív játékot játszanak" - mondta Berta Sándor az MTI-nek. A korábbi játékos 2008 óta áll a magyar szövetség alkalmazásában, azóta számításai szerint nagyjából négyszáz mérkőzésről készített elemzést.

Az Európa-bajnokságon az ellenfél védekezési és támadási stratégiáját kell tanulmányoznia, de a lerohanásokat és a visszarendeződést, valamint a kapusok mozgását is figyeli. A találkozók előtt nemcsak a szakmai stábnak, hanem egyes játékosoknak is külön anyagot kell készítenie, ami több mint három órát vesz igénybe.

Az izlandiakkal kapcsolatban megjegyezte, talán a kapus, Björgvin Páll Gústavsson lehet a gyenge pont, aki klasszis ugyan, de általában csak akkor fog ki jó napot, ha az első néhány lövést megfogja. Berta szerint ha a gyenge pontjait célozzák meg, akkor elbizonytalanodhat.

A magyar csapat vasárnap hétgólos vereséget szenvedett a világbajnok spanyol csapattól, kedden pedig azzal az Izlanddal találkozik, amelyet a londoni olimpia negyeddöntőjében elképesztő izgalmak közepette, kétszeri hosszabbítás után győzött le.

Mocsai Lajos tanítványai a csütörtöki záró fordulóban a norvégokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe, amelynek összecsapásait Herningben rendezik.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.