Felkészülten várja a bajnoki rajtot a Telekom U21

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.09.14
  • 18:00
Egy stabil csapat kialakítása a cél a szinte teljesen új összetételű Telekom Veszprém U21-nél, amely szombaton (16.00) a NEKA vendégeként kezdi a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság idei küzdelmeit.

A hétvégén a honi kézilabdasport második vonalában is útjára indul a labda. A közelgő bajnoki rajt apropójából a Telekom Veszprém U21-es csapatának vezetőedzője, Gulyás István nyilatkozott a vehirsport.hu-nak.

A szakember szerint együttese kiváló felkészülést tudhat maga mögött. – Csapatépítő tréninggel kezdtünk, a fiúk három napra a várpalotai laktanyába vonultak, ahol komoly katonai kiképzés alá vetettük őket. Ezt követően egy hét homokon végzett edzés várt rájuk az alsóörsi strandon, végül pedig egy edzőtábor Szerbiában. Itthon és külföldön is játszottunk edzőmeccseket, múlt héten pedig Celjében jártunk. Úgy gondolom, abszolút jó úton haladnak a játékosaim, felkészülten várhatják a bajnoki rajtot – bizakodott.

Új idény, új csapat, új kihívások - archív fotó

A tréner emlékeztetett: az előző idényben ötödik helyen végző csapatból majdnem egy teljes soruk eligazolt. Molnár Balázs Egerbe, Ubornyák Dávid Gyöngyösre, Szakály Benedek a Ferencvároshoz, Süle Márk és Vass Ákos Pécsre, Szél Gergő Kecskemétre, Nagy Barnabás és Kristóf Mátyás pedig a VKKFT-hez távozott. Persze érkezőik is vannak, Sinka Benedek Balatonfüredről, Dobi Bence pedig Balmazújvárosból tette át a mieinkhez a székhelyét, illetve Nkousa Dávid és Markovics Dávid személyében fiatalok is jöttek fel a serdülőcsapatból. Ahogyan Gulyás fogalmazott, egy teljesen új csapatot kellett építeniük Tombor Csabával közösen.

A Telekom U21 szombaton (16.00) a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonában kezdi meg idei szereplését. – A hangulat megfelelő. Sok felkészülési mérkőzést játszottunk, szép győzelmek állnak mögöttünk. Voltak vereségeink is, amelyek visszarántottak minket a hétköznapokba, de úgy érzem, hogy egészséges önbizalommal várjuk a NEKA elleni bajnoki rajtot – fogalmazott a tréner, aki az idei célokról is szót ejtett.

– Különösebb célkitűzésünk nincs idén, egy stabil csapatot szeretnénk felépíteni, amely megállja a helyét a másodosztályban. Idő kell a srácoknak, hogy megszokják a bajnokság ritmusát, de bízom benne, hogy ahogy tavaly is, úgy idén is sikerül eredményesen játszanunk.

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 39
2. Agrofeed ETO-SZESE 33
3. NEKA 32
4. Veszprémi KKFT 28
5. Szigetszentmiklósi KSK 25
6. Tatai AC 21
7. Pécsi VSE 20
8. Budai Farkasok NKFT 19
9. Telekom Veszprém U21 17
10. Balatonfüredi KSE U21 14
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 11
12. Százhalombattai KE 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »