Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három arany a serdülő csapatbajnokságon

2018. szeptember 14. 17:28 // Forrás: VEDAC
Az előkelő ötödik helyen zárt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a 34 csapatot felvonultató serdülő csapatbajnokságon.

A felnőttekkel egy időben rendezték meg Székesfehérváron a serdülők csapatbajnokságát, amely az ARAK Utánpótlás Akadémia győzelmével zárult. A 16 éven aluli atléták megméretésén összesen 34 szakosztály vett részt, amelyek közül a VEDAC az ötödik helyet szerezte meg.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, a fiúk a hetedik, a lányok az ötödik helyet érték el, amivel összesítésben az ötödik helyen zárt a klub.

– Örömteli számunkra, hogy a dobóink mellett az ügyességi és a futó szakág képviselői is remekeltek. Rég volt már olyanra példa, hogy fiú magasugrásban három VEDAC-os is a legjobb tíz között végezzen – magyarázta.

Külön kitért Rédling Renátára, aki 600 méter után 2000 méteren is ügyesen teljesített, ráadásul a mezőny legifjabb tagjaként. Tóth Eszter hosszú sérülés után futott új egyéni csúcsot. Míg Torda Csenge és Szemán Kitti kihozta magából a maximumot.

Csekő Miklós súlylökő a nyáron kezdett el a sportággal foglalkozni, két hónap alatt két métert fejlődött, a 2004-es korosztályban ő volt a legjobb 14,41-es eredményével, összesítésben pedig ezüstérmet szerzett. Szerintem, ha így folytatja, jövőre akár a válogatottba is bekerülhet – tudtuk meg.

Kövér Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni - Fotó: VEDAC

A szakember kiemelte még a gerelyhajításban és diszkoszvetésben is kiváló, két aranyat szerző Kövér Fannit és a kalapácsvető Csatári Jázmint, valamint a feltörekvő Dósa Jázmint is, aki gerelyhajításban végzett a hetedik helyen ráadásul újonc korosztályúként.

– Olyan hagyományosan erős utánpótlás nevelő egyesületeket sikerült megelőznünk, mint például a Honvéd, vagy a KARC. Elégedettek vagyunk és valamennyi serdülő eredmény bizakodásra adhat okot nekünk a jövőre nézve – zárta gondolatait Török Krisztián.

Pontszerző eredmények (1-8. helyezettek). Fiú. Magasugrás: 3. Kovács Gábor 1.68, 6. Darida Levente 1.68. Súlylökés: 2. Csekő Miklós 14.41. Kalapácsvetés: 5. Görföl Benedek 47.58, 7. Csekő Miklós 45.79, Harkai Levente 45.10. Leány. 600: 6. Rédling Renáta 1:40.26. 2000: 6. Szemán Kitti 7:01.96, 8. Rédling Renáta 7:19.84. Diszkoszvetés: 1. Kövér Fanni 34.85. Kalapácsvetés: 1. Csatári Jázmin 54.32. Gerelyhajítás: 1. Kövér Fanni 47.02, 7. Dósa Jázmin 32.21.

Csapatverseny: 1. ARAK Up. 256 pont, 5. VEDAC 129.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. ma 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.