Magas hőfokú, parázs mérkőzés lesz! – Sterbik

  • Telekom Veszprém
  • 2018.09.14
  • 11:29
Szombaton (18.00) a lengyel bajnok Kielce vendéglátójaként kezdi meg idei Bajnokok Ligája szereplését a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Öt és fél hónap elteltével játszik újra a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém, amely az előző kiírásban – hatalmas meglepetésre – már a nyolcaddöntőben búcsúzott a kevésbé esélyesnek tartott dán Skjern ellen.

Ez azonban már a múlt, hiszen rajtol az új idény a klubkézilabdázás legrangosabb sorozatában. Pontosabban már el is rajtolt, a mieink csoportjában a német Rhein-Neckar Löwen szerdán úgy győzte le egy góllal a spanyol Barcelonát, hogy bő tíz perccel a vége előtt már héttel is vezetett ellene.

Ez is azt bizonyítja, hogy roppant kiegyensúlyozott küzdelemre, hatalmas csatákra van kilátás az A csoportban, ahol a Löwen, a Barca, a Veszprém, a Kielce, a macedón Vardar Szkopje, a fehérorosz Meskov Breszt és a svéd Kristianstad mellett a sorozat címvédője, a francia Montpellier szerepel.

A BL-ben is bemutatkozik az

Mint ismert, Schuch Timuzsin, Ancsin Gábor, Mirko Alilovic, Cristian Ugalde és Renato Sulic távozott a mieinktől az előző kiírás végén. Ugyanakkor az érkezők névsora is veretes: a francia irányító Kentin Mahé, a horvát balszélső Manuel Strlek, a dán beálló, René Toft Hansen és a szlovén balátlövő Borut Mackovsek mellett immáron a spanyol válogatott kapus Sterbik Árpád is a Veszprémet erősíti, aki tizennégy év után tért vissza korábbi sikerei helyszínére.

– Több ajánlatot is kaptam, de a Veszprém hívószavát nem tudtam visszautasítani. Ide hazatértem. Az eddigi karrierem során az tartott életben, hogy mindig a legmagasabb célokért küzdöttem. Az elvárások itt is évről évre csak nőttek. Szeretném az egyesületet hozzásegíteni az álmai eléréseihez – elevenítette fel visszatérése körülményeit Sterbik Árpád, aki kisebb sérülései miatt az elmúlt meccseken még nem tudott bemutatkozni hazai közönség előtt. A franciaországi Strasbourgban rendezett felkészülési tornán ­­­– melyen negyedikek lett Ljubomir Vranjes csapata – azonban már megcsillogtatta tudását.

– Július vége óta dolgozunk együtt a fiúkkal, kemény időszak áll a hátunk mögött. Próbáltuk az új játékosok beilleszkedését segíteni, mindenkinek megtalálni a helyét, feladatát a csapategység kialakításának érdekében. Bízom benne, hogy ez jól sikerül. Úgy tartom, hogy rosszul játszani lehet, de lélektelenül soha. A felkészülési meccseken nem az eredmény számít, hanem a játék képe. Vegyesek az érzéseim, mert voltak pozitív és negatívabb periódusaink is. Közben végig arra törekedtünk, hogy megtaláljuk az összhangot és a hibáinkat kijavítsuk – fogalmazott a 38 esztendős kapuszseni.

Szombaton (18.00) tehát a lengyel Kielce – amely a hírek szerint több poszton is sérülésekkel küszködik – látogat a Veszprém Arénába, melyet a bakonyi klub közlése szerint száztizenhat szurkolója is elkísér. A hangulat tehát garantáltan fantasztikus lesz.

A spanyol színekben világ- és Európa-bajnok, a Ciudad Reallal, a Barcelonával és a Vardarral négy Bajnokok Ligája címet begyűjtő klasszis izgatottan várja a lengyel bajnok elleni nyitányt. Úgy véli, a mieink védekezése lehet a siker kulcsa. – Magas hőfokú, parázs mérkőzésre számítok. Végre megláthatjuk, hogy milyen csapatot alkotunk az elmúlt másfél hónap kőkemény munkája után. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania, ha győzni akarunk. És ami a legfontosabb, ezt csakis együtt érhetjük el. Jól ismerjük a Kielcét, amely győztes mentalitású alakulat. Idén is jó játékosokkal sikerült erősíteniük, de a gárdájuk magja hosszú évek óta együtt van, és talán ez lehet a fő erősségük. A védelmünket kell maximálisan felépítenünk, és abból stabilan megalapozhatjuk a további eredményességünket. Ha azonban a védekezésünk nem fog jól működni, nagy bajban leszünk – húzta alá Sterbik, aki elárulta, az elmúlt hetekben kisebb sérülések gátoltak a munkában. De – mint fogalmazott – minden erejével azon dolgozik, hogy rendbe jöjjön, s akár már szombaton is segíthessen együttesén.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Vardar Szkopje 2
2. Meskov Breszt 2
3. Telekom Veszprém 2
4. Rhein-Neckar Löven 2
5. Barcelona 0
6. IFK Kristianstad 0
7. Kielce 0
8. Montpellier 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 15. 21:28
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 8
2. Telekom Veszprém 6
3. HE-DO B. Braun Gyöngyös 5
4. Grundfos Tatabánya KC 5
5. Csurgói KK 4
6. Ceglédi KKSE 4
7. Sport36-Komló 4
8. Dabasi KC VSE 3
9. FTC 2
10. CYEB Budakalász 1
11. Mezőkövesdi KC 1
12. DVTK-Eger 1
13. Balatonfüredi KSE 0
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 18. 20:35
tovább »