Dobogóesélyesek csatája

  • Veszprémi KKFT
  • 2018.09.14
  • 08:09
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Ahogy az évad során, úgy az Agrofeed ETO SZESE elleni, szeptember 16-án (vasárnap, 18.30 óra) esedékes rajton is egységes és fegyelmezett játékot nyújtana a tehetséges, de még nem kiforrott játékosokat tömörítő Veszprémi KKFT.

A mieink izgatottan várják az NB I/B Nyugati csoport előttünk álló kiírását, hiszen a játékoskeretükben nyáron nagy volt a mozgás, a holt idényben keményen dolgoztak, ráadásul a közvélemény merészebb terveket fogalmazott meg a jövőbeli szereplésükkel kapcsolatban. Az elmúlt másfél hónapban magas hőfokon zajlott a munka a szépen fejlődő klub felnőttcsapatánál. Augusztus elején természetesen a fizikai feladatokra koncentráltak, az alapok megszerzésén volt a hangsúly (…azért a nagyobb terhelés hatására idővel kicsit visszaesett a fiúk lelkesedése). Később már nem az erőnlét volt az előtérben, a „taktikázás” során igyekeztek összeszedni, frissíteni és javítani a már meglévő elemeket. Szerencsére az újonnan érkezettek gyorsan összeszoktak a „régi bútordarabokkal”, így jó esély nyílt arra, hogy remekül kihasználják az együtt töltött időt. A tesztmérkőzéseiken ezzel együtt akadtak hullámvölgyeik, de ezek ilyenkor mondhatni (…még) elfogadhatók.

A VKKFT Győrbe látogat a bajnoki rajton (archív fotó)

– Úgy érzem, hogy egy felemás felkészülésen vagyunk túl – jegyezte meg Vágó Attila vezetőedző. – A csapatépítés nem ment egyik pillanatról a másikra, de a korábbi hibák feltárásával és kijavításával is sok időnk ment el. A csehországi tornán, majd a kecskemétiekkel és a békésiekkel vívott előkészületi derbiken biztató jeleket láttam, gyorsak és improvizatívak voltunk, igazi tempókézilabdával szolgáltunk. Ugyanakkor azt sem hallgathatom el, hogy a Telekom Veszprém U21 elleni viadalon, valamint a pécsiekkel megejtett dupla edzőtalálkozón fáradtnak és fásultnak tűntünk. Magyarán, a teljesítményünk nem úgy fejlődött, ahogy azt szerettük volna. Amit előzetesen elterveztünk, azt csak részben tudtuk megvalósítani – tette hozzá.

– A keretünk kicsivel másabb szerkezetű lesz, ám azt is látni kell, hogy az új igazolásaink még nem kész játékosok. Velük többen vagyunk, azonban Andorka Gábor és Haszilló Gergő távozása érzékenyen érintett bennünket. Talán az a legfőbb problémánk, hogy a gárdánknak nincs egy úgynevezett vezéralakja, például a belső posztokon játszók között egy rutinos kulcsember. Sajnos további nehézség, hogy nemrég a csapatkapitányunk, Füleki Áron is kidőlt a sorból, a hasfalizom-sérülése miatt – ideiglenesen – új hármas védő után kellett néznünk. És ha mindez nem lett volna elég, a Tatai AC elleni MK-csatában (23-23, a párosításból az idegenben szerepelt Éles Benedekék jutottak tovább – a szerk.) Gyene Norbert bokaszalagja is meghúzódott. Most még nem tudjuk, hogy a bajnoki nyitányon számíthatunk-e rájuk.

Az egyesület elindított egy hosszú távú építkezést, így most nem elsősorban azzal törődnek, hogy (…papíron) milyen erősségű a keret, hanem, hogy valamennyi sportoló kihozza magából a maximumot, a társaság egy jó karakterű csapat legyen. Ha ez sikerül, meglátják, hogy az előadásuk mire lesz elég. Persze az újjáépült együttes minden egyes bajnokiját megnyerné, de valójában egy folyamat lesz, hogy összeálljanak. Lépésről-lépésre haladnak előre, tehát három-négy összecsapásnak el kell telni, hogy kiderüljön, hogy mennyit is érnek. A szakvezető elárulta: legalább olyan eredményt szeretnének elérni, mint az előző kiírásban – mint emlékezhetünk rá: a pompás tavaszi menetelésüknek köszönhetően negyedikek lettek. Ezúttal (…hivatalosan) az első hat hely egyikét óhajtják megszerezni.

Az alakulatunknak hétvégén az Audi Arénában – a világhírű Győri Audi ETO KC és a Debreceni VSC-Schaeffler női bajnoki ütközete után van fellépése. A kisalföldiek nyáron, egy felkészülési rendezvényen legyőzték a veszprémieket (32-26), de abból a hatvan percből nem szabad kiindulni. A legutóbb ezüstérmet szerzett, a soraiban Iváncsik Tamást is tudó ellenfél kerete nyáron együtt maradt, mi több, három fiatallal egészült ki. Mint megtudtuk: (…ők is) dobogón zárnák a pontvadászatot, s azon vannak, hogy a Rába-parti városnak idővel újra élvonalbeli férfiköre legyen. Az előző idényben: Veszprémben a győriek (23-24), Győrben pedig – óriási meglepetésre – a veszprémiek nyertek (28-30). A mieink most is kiegyeznének hasonló hőstettel.

A kellően motivált sportolóink azt ígérik, hogy mindent megtesznek azért, hogy elérjék a céljukat. A szakvezetés tisztában van azzal, hogy a csapattól mindenki jó eredményeket vár (…a sportos közvélemény velük kapcsolatban nagy terveket szövöget), de ők hosszabb távú projektként gondolnak a feladatra. Az öltözőben bizakodóan tekintenek a szezon elé, miközben tudják, nem lesz könnyű dolguk, ugyanis hosszú a bajnokság és több rivális is erős kerettel próbálkozik.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. NEKA 14
2. Agrofeed ETO-SZESE 10
3. Váci KSE 10
4. Szigetszentmiklósi KSK 9
5. Balatonfüredi KSE U21 8
6. Budai Farkasok NKFT 5
7. Veszprémi KKFT 6
8. Tatai AC 5
9. Pécsi VSE 4
10. Telekom Veszprém U21 4
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 3
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2018. november 12. 09:41
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 14
2. Kielce 12
3. Rhein-Neckar Löwen 10
4. Vardar Szkopje 10
5. Telekom Veszprém 8
6. Meskov Breszt 4
7. Montpellier 3
8. IFK Kristianstad 3
utolsó módosítás tegnap 23:15
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 20
2. Grundfos Tatabánya KC 15
3. Csurgói KK 15
4. Telekom Veszprém 12
5. Balatonfüredi KSE 12
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 11
7. FTC 10
8. Sport36-Komló 9
9. Dabasi KC VSE 6
10. Ceglédi KKSE 6
11. CYEB Budakalász 6
12. DVTK-Eger 5
13. Mezőkövesdi KC 3
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2018. november 13. 20:09
tovább »
Női kézilabda NB II Dél-nyugati csoport, 2018/19
1. Kozármisleny SE U22 14
2. Csurgói NKC 12
3. Siófok KTC KFT U22 10
4. Hévízi SK 10
5. PEAC 7
6. Marcali VSZSE 7
7. BBSC Balatonboglár 6
8. Bajnok DSE Nemesvámos 5
9. Veszprém Pannon SE 5
10. Tolna KC 4
11. Duna-Pent NKSE 2
12. Tamási KC 2
utolsó módosítás 2018. november 12. 09:25
tovább »