Vér, verejték és veszprémi fordítás

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.09.10
  • 21:32
A veszprémi futsalcsapat paprikás hangulatú meccsen, kétgólos hátrányból fordítva nyert a kiválóan játszó Aramis ellen az élvonal hétfői játéknapján.

Ellentétes előjelekkel várta a futsal NB I 2. fordulóját a vendéglátó Veszprém, s ellenfele, az Aramis. A mieink ugyanis a nyitó körben magabiztos győzelmet arattak a Debrecen ellen, a budaörsiek viszont kikaptak a Nyírgyulajtól.

Úgy tűnt, hogy a hajdúságiak elleni siker nagy lendületet adott a bakonyiaknak, akik ezúttal is ellentmondást nem tűrve kezdtek. Olyannyira, hogy Gyurcsányi remek átadását Dávid már a huszonötödik másodpercben (!) gólra váltotta. Mindez azonban egy pillanatra sem szegte a fiatal átlagéletkorú vendégcsapat kedvét. A 3. percben Dávid rosszul vette a játékszert a hatosán belül, Kulcsár lecsapott rá, s kapásból a hálóba lőtt (1-1).

A Veszprém a folytatásban is nagy erőkkel rohamozott, riválisa pedig a gyors ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt. Schmidmajer védései is kellettek az eredmény tartásához, a 8. percben aztán – Fekete lövésénél – már a fiatal portás sem segíthetett együttesén.

Madarász János azonnal időt kért, de a vérszemet kapó budaörsiek rendületlenül jöttek előre. A játékrész derekánál Gál végezhetett el szabadrúgást tizennégy-tizenöt méterről, s lőtt hatalmas bombát a bal felső sarokba (1-3).

Gyorsan felocsúdtak a hazaiak, nyolccal a szünet előtt Dávid szerzett labdát erőszakosan, s hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bencsik Rolandot. S rögtön ezután jött egy újabb ámulatba ejtő gól, méghozzá Gyurcsányi jóvoltából, aki nagyjából tizenhárom méterről hatalmas bombát zúdított a jobb felsőbe (3-3).

A második felvonás elején ismét az Aramis szerzett vezetést miután Gál kétszer is kötényt adott Bencsik Rolandnak.

Az amúgy is paprikás hangulat a 28. percben tovább fokozódott. Ekkor Komáromi fejelt össze Gállal, utóbbi fejéből ömleni kezdett a vér, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Sőt, Gál kapott sárga lapot. Percekig állt a játék az esetet követően.

A 31. percben Tatai lába találkozott Frankovszky arcával, utóbbi vérző szájjal hagyta el a játékteret, előbbi megúszta egy sárga lappal. Nem sokkal később emberelőnybe került a Veszprém, Feketénél ugyanis műesést látott a játékvezető, amiért megkapta a második sárga kártyáját, majd az azzal járó pirosat. A Madarász-csapat küzdött hajtott, de nem tudott élni az emberfórral.

Három minutummal a vége előtt aztán Kulcsár öngóljának köszönhetően megtört a jég, egyenlített a házigazda. Nem sokkal később pedig egy szemet gyönyörködtető kontra végén Gyurcsányi a vezetést is megszerezte (5-4). A lefújást követően Bognár Bence is piros lapot kapott, miután ingerülten bedobta kulacsát a játéktérre.

A Veszprém így két meccsen hat pontnál jár, de az Aramis is megérdemel minden dicséretet. Tataiék egy hét múlva újra hazai környezetben léphetnek pályára, méghozzá a Csömör ellen.

Futsal NB I, 2. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 5-4 (3-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kovács (Vass, Wittner).
Veszprém: Schmidmajer – Komáromi, Dávid, Gyurcsányi, Bencsik R. Csere: Spandler (kapus), Tatai, Tar, Márkus, Boromisza D., Bencsik Áron, Bognár P., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Vámosi - Fekete, Kulcsár, Gál, Boznánszky. Csere: Soós (kapus), Frankovszky, Frank, Fekete, Juhász, Bognár B. Játékos-edző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Dávid (1.), Bencsik R. (12.), Gyurcsányi (12., 38.), Kulcsár (37. – öngól), ill. Kulcsár (3.), Fekete (8.), Gál (11., 24).
Piros lap: Fekete (32.), Bognár B. (a lefújást követően).

Edzői értékelések

Madarász János: – A találkozó bizonyos szakaszaiban azt éreztem, hogy burleszkfilmet nézek. Arcpirító hibákat követtünk el. A győzelemnek örülök, de a héten lesz mit átbeszélnem a fiúkkal. Minden elismerésem az Aramisé, amely kiváló teljesítményt nyújtott, s nagyon nehézzé tette számunkra a mérkőzést.

Frank Tamás: – Úgy érzem, hogy a Veszprém nem szorul akkora segítségre, mint amilyen játékvezetéssel szembesültünk. Ettől függetlenül az utolsó percben is a kezünkben volt a sorsunk, de egyenlítés helyett luftot rúgtunk. Noha úgy érzem, meg érdemeltük volna a döntetlent. A fiúk mindent megtettek, de meg kell tanulnunk higgadtan játszani.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »