Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

VEDAC-os éremdömping

2018. szeptember 7. 17:30 // Forrás: VEDAC
Kilenc érmet, három aranyat, három ezüstöt és három bronzot szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői az ifjúsági és junior korosztály liga döntőjében.

A felnőttekhez és a serdülőkhöz hasonlóan az ifik és a juniorok korcsoportjában is a számok abszolút legjobbjai mérték össze erejüket.

Minden számból az idei ligaversenyeken összesítésben legjobban teljesítő nyolc sportoló állhatott rajthoz. Tekintélyes létszámmal vett részt a VEDAC a viadalon, ráadásul fiataljaink alaposan kitettek magukért, remek eredményeket értek el.

A kilenc megszerzett medália mellett nyolc egyéni csúcsnak tapsolhattunk.

Török Krisztián, az egyesület szakmai igazgatója rendkívül elégedetten értékelte a látottakat: – Az eredményekből kitűnik, hogy azok a sportolóink, akik a nyári szünet helyett a munkát, az edzéseket választották, jól döntöttek. Az ifik és a juniorok korosztálya igen értékes, hiszen már nagyon közel járnak a felnőttekhez. A kiváló teljesítmények számomra azt tükrözik, több olyan atlétánk is akad, amely három-négy év múlva már a felnőtteknél is eredményesen tud majd szerepelni – hangsúlyozta.

Gombás Petra egyéni csúccsal nyert - Fotó: VEDACGombás Petra egyéni csúccsal nyert - Fotó: VEDAC

Török Krisztián kitért Gombás Petrára, aki a junior kalapácsvetőknél nyert új egyéni csúccsal. A dobóatlétát egész évben sérülések hátráltatták, de a nyári tréningek alatt már teljes értékű munkát végzett, s ez most meg is látszott a produkcióján.

Péringer Márk, aki az ifik diszkoszvető számában állhatott a dobogó tetejére, munkából, terhelésből érkezett, hiszen már javában készül a közelgő ifjúsági olimpiára, amit Argentínában bonyolítanak majd le. Mozsdényi Dávid tanítványa azonban így is fölényes győzelmet tudott aratni.

– Igen örömteli Balogh Zsombor 800 méteren elért második helye. Megmutatta, hogy az egyesületünk a dobószámok mellett a futókban is képes nagyszerű eredményre – hangsúlyozta Török Krisztián.

A szakmai vezető beszélt még Máté Fanniról, akitől az igazi áttörést jövőre várja.

– Fanni számára a következő évad vízválasztó lesz. Szerintem óriási javulást várhatunk majd tőle, hiszen az első olyan éve lesz, amikor száz százalékban koncentrálni tud az atlétika edzésekre. Ha már a gerelyhajítás szóba került, nem szabad elmennünk Till Adél eredménye mellett sem, aki hét méterrel javította meg egyéni legjobbját – derült ki.

Az EYOF-győztes Aranyi Ferenc egy második és egy negyedik helyet szerzett. Török Krisztián szerint azonban egyáltalán nem szabad ezt az eredményt lebecsülni, mert a fiatal sportoló most költözött Veszprémbe, nemrég kezdte el új életét a városban és az egyesületben, eddig életvitelszerűen nem is élt itt.

– Szerintem Aranyi a jövő évi utánpótlás Európa-bajnokságon megmutatja majd, miért tartjuk a diszkoszvetés új reménységének. Addig sok munka vár még rá, és a többiekre is – mutatott rá a szakember.

Eredmények

Ifjúsági. Fiú. 100 méter: 5. Vadászi Viktor 11,67. 800: 6. Rezeli Martin 2:09.99. 2000 m akadály: 7. Rezeli Martin 6:59.98. Diszkoszvetés: 1. Péringer Márk 53,03. Kalapácsvetés: 4. Minyó Bence 61,32. Leány. 800: 6. Koós Réka 2:27.20. Súlylökés: 3. Hermann Gréta 12,52. Kalapácsvetés: 1. Gombás Petra 60,18, 5. Pacher Alexandra 54,13, 6. Csatári Dominika 49,06. Gerelyhajítás: 5. Till Adél 39,27.

Junior. Férfi. 800 m: 2. Balogh Zsombor 1:58.74. 400 m gát: 6. Imre Kornél 1:05.42. Súlylökés: 4. Aranyi Ferenc 14,80. Diszkoszvetés: 2. Aranyi Ferenc 50,10, 3. Czeller Gábor 49,20, 5. Bedegi Bence 44,15. Kalapácsvetés: 2. Czeller Gábor 68,08, 3. Cserháti Simon 60,50, 4. Barcza Balázs 58,07, 5. Szoboszlai Soma 37,79. Női. 100 m: 8. Szabó Zsófia 14.00. Távolugrás: 7. Szabó Zsófia 4,73. Gerelyhajítás: 1. Máté Fanni Szabina 44,58.

vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.