Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tarolt az SVSE az ifjúsági és junior Magyar Liga döntőn

2018. szeptember 4. 18:16 // Forrás: SVSE
Remekeltek a Sportolj Velünk Sportegyesület atlétái az ifjúsági és junior korúak Magyar Liga döntőjében Budapesten.

Szeptember 1-jén és 2-án rendezték meg az ifjúsági és junior korúak atlétikai Magyar Liga döntőjét Budapesten. Az egy héttel korábbi felnőtt Szuper Liga döntőhöz hasonlóan az ifjúsági és junior korú atléták esetében is az öt versenyből álló sorozat egyes állomásain szerzett pontok alapján lehetett kivívni a részvételt a döntőre. Minden versenyszámban a nyolc legtöbb pontot gyűjtő versenghetett az értékes helyezésekért.

A Sportolj Velünk Sportegyesület tizenegy fiatal tehetséggel képviseltette magát a rangos két napos viadalon, méghozzá kiváló eredményekkel. Az egyesület kiválóságainak bajnoki címeket és több dobogós helyezést is sikerült begyűjteniük.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az SVSE ifjúsági fiú versenyzői bizonyultak a legeredményesebbnek, közülük is kiemelendő Molnár Attila, Felber Balázs, és Zsetnyai Ákos teljesítménye. Az ifjúsági Európa-bajnoki 7. helyezett Molnár Attila három alkalommal is felállhatott a dobogóra. 400 és 200 méteren ezüst, 100 méteren pedig bronzérmet sikerült szereznie. A 400 méteren futott egyéni csúcsa (48.49) az idei felnőtt magyar ranglista 10. helyére repítette a még csak 16 éves fiatalembert.

Felber Balázs és Zsetnyai Ákos voltak a hétvége bajnokai. Balázs 2000 méter akadályfutás, Ákos pedig 3000 méter síkfutásban állhattak a dobogó legtetejére. Bajnoki címeiken kívül Balázs 3000 méteren csapattársa mögött a 2., Ákos pedig 1500 méteren a 3. helyet szerezte meg. Akárcsak Molnár Attila, Felber Balázs és Zsetnyai Ákos is képviselte a veszprémi egyesületet a 2018-as győri ifjúsági Európa-bajnokságon.

További helyezés a fiúknál: Pauer Patrik 400 méter gátfutás 6. hely.

Az ifjúsági korú lányok versenyeiben Hadnagy Zsóka és Magyar Veronika is dobogóra állhatott. Előbbi 400 méter gát, utóbbi pedig 2000 méter akadályfutásban lett 3. helyezett. Dobogós helyezéseiken kívül Hadnagy 400 méter síkfutásban a 6., Magyar 800 méteren az 5. helyen végzett. További helyezések a lányoknál: Kiss Georgina Dzsesszika 100 méter 7., 200 méter 8., Gedra Szabina 100 méter 8.

A junior korú versenyzők esetében Bányai Petra és Horváth András állt rajthoz az SVSE színeiben. Bányai 1500 méteren – rendkívül szoros versenyben – a dobogó 2. fokára verekedte fel magát, András pedig 400 és 800 méteren is a 6. helyen ért célba.

Tóthné Stupián Anikó büszke fiatal tanítványaira, akik elmondása szerint kiválóan helytálltak és minden tőlük telhetőt megtettek az értékes helyezések megszerzéséért.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.