Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Taroltak a VEDAC serdülői

2018. szeptember 2. 10:29 // Forrás: VEDAC
A felnőttek egy bronzérmet, míg a serdülők négy aranyat gyűjtöttek az 5. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőben, illetve a 2. Atlétikai Serdülő Magyar Liga döntőben.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói sem hiányozhattak a Szuper Liga döntőről, ahová az adott szám legjobb nyolc versenyzőjét hívta meg az atlétikai szövetség.

Öt számban voltak érdekeltek atlétáink, akik közül Orbán Éva kalapácsvető a dobogóra is felállhatott.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, Orbán Éva ugyan méterben nem teljesített jól, de így is dobogóra állhatott.

– Sántik Dávidot mindenképpen dicséret illeti, akinek végre stabilizálódott a mozgása, és ez meg is látszott az eredményén. A továbbiakban is javulást várok tőle – hangsúlyozta a szakmai vezető. – Máté Fanniról is szót kell ejtenem, aki juniorként lett hetedik a felnőttek mezőnyében. A hétvégén rendezik a junior ligát, ahol jó eredményre számítok tőle.

Csatári Jázmin - Fotó: VEDACCsatári Jázmin - Fotó: VEDAC

A serdülők liga fináléjában kiválóan szerepeltek a VEDAC-osok. A négy aranyéremből az egyiket Csatári Jázmin szerezte, aki új egyéni csúccsal érdemelte ki az aranyérmet.

– Jázmin még csak jövőre lesz utolsó éves serdülő, és elképesztő fejlődést mutatott ebben az évben. Összesen 14 métert javult, és úgy vélem, fejben, mentálisan is sokat erősödött. Itt szeretném megjegyezni, hogy az idei ifi Európa-bajnokságra 55 méter volt a kiküldetési szint, vagyis Jázmin már most bőven túlteljesítette ezt – húzta alá a szakember.

Török Krisztián kiemelte, Kövér Fanni duplázni tudott, ráadásul diszkoszvetésben megközelítette egyéni legjobbját.

– Kicsit izgultunk Poharánszki Anna miatt, mert a távolugró verseny alatt esett az eső, és az ilyen lendületszerzési számoknál ez komolyan befolyásolni tudja az eredményeket. Végül azonban Anna minden ugrása érvényes volt, ráadásul valamennyi próbálkozásával nyerhetett volna – tudtuk meg.

A szakmai vezető kitért arra is, a futó szakág is több értékes helyezést szerzett, de összességében az ügyességi és a dobó szakág eredményeivel is rendkívül elégedett.

– Jó úton haladunk, az eredményeink is azt mutatják, megfelelő a koncepciónk. Az új generáció remek kezekben van, szépen fejlődnek sportolóink. A következő ifjúsági Európa-bajnokságra pedig négy-öt olyan atlétánk is van, aki esélyes a döntőbe jutásra. A hétvégén szép reményekkel várjuk az ifik és juniorok Liga Döntőjét is – mondta el Török Krisztián.

Eredmények. Szuper Liga Döntő. Férfi. Magasugrás: 5. Sántik Dávid 2.00. Diszkoszvetés: 6. Mozsdényi Dávid 42.09. Gerelyhajítás: 8. Török Krisztián 60.30. Női. Kalapácsvetés: 3. Orbán Éva 62.76. Gerelyhajítás: 7. Máté Fanni Szabina 43.71.

Serdülő Liga. Fiú. Magasugrás: 5. Ujhelyi Patrik Gábor 1.56. Kalapácsvetés: 5. Görföl Benedek 53.38. Leány. 300: 4. Torda Csenge 44.03. 800: 12. Torda Csenge 2:36.84. 1500: 4. Szemán Kitti 5:09.03. 3000: 4. Szemán Kitti 10.51.15. Távolugrás: 1. Poharánszki Anna 5.47. Diszkoszvetés: 1. Kövér Fanni 36.01. Kalapácsvetés: 1. Csatári Jázmin 59.39. Gerelyhajítás: 1. Kövér Fanni 46.95.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.