Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Cell-kupa: hatalmas veszprémi fölény a fiúknál

2018. augusztus 17. 19:30
Az Éles Kézilabda Iskola U12-es és U14-es együttese egyaránt a Pick Szegedet verte a pénteki fináléban, s a Veszprémi KKFT U16-os csapata is aranyéremmel zárta a hagyományos nemzetközi kézilabda-fesztivált.

Tizenöt ország százhárom csapatának több mint kétezer sportolója vett részt a XXII. Cell-kupán augusztus 13. és 17. között. A hagyományos nemzetközi kézilabda-fesztiválon idén négy korosztályban és nyolc kategóriában rendeztek mérkőzéseket Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Veszprémben, a döntőknek pedig idén is a Veszprém Aréna adott otthont.

Leány U12-es kategóriában a Debrecené lett az aranyérem, amely a Szegedet verte a fináléban. Ugyanitt az Éles KISE együttese az ötödik helyen zárt. Az U14-es mezőnyben a Szombathelyi Haladás szerezte meg a végső győzelmet cseh riválisa előtt, a Veszprém Pannon SE tízedik lett. U16-ban az Angyalföldi Sportiskola diadalmaskodott, az izlandi Fylkir lett az ezüstérmes, a Veszprém Pannon SE pedig hatodikként zárt. A legidősebbeknél (U18) Siófok, Dorog, Fylkir, VPSE sorrend alakult ki.

Fotók: Éles Kézisuli FacebookFotók: Éles Kézisuli Facebook

Jóval több sikert tartogatott a torna a veszprémi fiúk számára. U12-ben ugyanis az Éles KISE diadalmaskodott, miután a fináléban 17-12-re legyőzte a Pick Szeged együttesét. A Veszprém Handball Team Zrt. a bronzmeccsen alulmaradt az osztrák SG Krems/Langenlois gárdájával szemben, így a negyedik helyet csípte el.

U14-ben is az Éles KISE és a Pick Szeged vívta a finálét, amelyet ezúttal is öt góllal nyertek a bakonyiak (22-17).

Egy korosztállyal feljebb (U16) a Veszprémi KKFT – mely szintén Éles József csapata –, valamint a Balatonfüredi KSE csapott össze az aranyéremért. A dobogó legfelső fokára ezúttal is veszprémiek állhattak, miután 19-14-re nyert a tópartiak ellen. Érdekesség, hogy a hetedik-nyolcadik helyért Éles „A” és „B” jelű alakulata feszült egymásnak, a „házi csatát” előbbiek nyerték 26-25-re.

U18-ban Szaúd-Arábia U19-es korosztályos válogatottja zárt az élen a csoportküzdelmek után (itt nem rendeztek külön helyosztókat), a VKKFT a negyedik helyet szerezte meg.

Az ötnapos viadal péntek este látványos gálával zárult az arénában.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.