Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Kétezren buliztak a Cell-Cup nyitógáláján

2018. augusztus 14. 8:20
Az első játéknap végén látványos nyitógálával ünnepelt a nemzetközi kézilabda-fesztivál közönsége a Veszprém Arénában.

Immáron huszonkettedik alkalommal találkoznak egymással a világ fiatal kézilabdázói a hétfőtől péntekig tartó Cell Kupán. A nemzetközi kézilabda-fesztivál hívószavára ezúttal 15 nemzet 103 csapatának több mint kétezer sportolója mondott igent. Idén négy városban zajlanak a küzdelmek: Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Veszprémben pattog a labda az utánpótlás korosztályok számára kiírt viadalon.

A szervezők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően fiatalos és lendületes szórakoztató programokkal tarkított megnyitó ceremóniát rendeztek az első játéknap végére. A Veszprém Aréna mintegy 2000 fős közönsége akrobatikus rock and roll bemutatót, trambulin előadást és a HunKun tánccsoport koreográfiáját láthatta. Felcsendült az esemény hivatalos himnusza is, melyet Tátrai Eszter adott elő a hétfő esti programon.

A Cell-Cup zászlaját a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy világklasszis veszprémi kézilabdázó helyezte el az Aréna közepén. Lékai Mátét óriási ováció fogadta, majd a résztvevő tizenöt nemzet százhárom csapatának képviselői mutatták meg magukat a játéktéren.

Ovádi PéterOvádi Péter

A csapatok bevonulása után Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a fesztiválozókat a „kézilabdázás fellegvárában”. – Aki ma itt van, az már győztesnek mondhatja magát, hiszen Közép-Európa legnagyobb kézilabdás viadalán vehet rész. Olyan helyen, ahol a sportág legnagyobbjai játszottak – tette hozzá Ovádi, aki kiemelte, a Cell-Cup a barátságok, a felejthetetlen élmények otthona, ahol nem mellesleg jobb kézilabdázókká válhatnak a fiatalok.

A nyitógála záró akkordját a Face Team lélegzetelállító akrobatikus kézilabda bemutatója szolgáltatta.

A küzdelmek nemenként öt-öt korcsoportban zajlanak a folytatásban. A legjobbak pénteken a Veszprém Arénában feszülhetnek egymásnak az aranyérmekért, s itt rendezik a fesztivál záró eredményhirdető gáláját is az esti órákban.

Galéria
XXII. Cell-Cup – nyitógála
Zatkalik Dániel
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.